fbpx

Vergelijk offertes en bespaar!

Nooit waren zonnepanelen zo goedkoop als nu, dit is het moment voor zonnepanelen! 

✔100% vrijblijvend ✔Bespaar tot 30% ✔ 60 seconden

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Soorten
 • /
 • Zonnepanelen met 600 Wp: kosten, opbrengst en advies

Zonnepanelen met 600 Wp: kosten, opbrengst en advies

Ben je op zoek naar nog krachtigere zonnepanelen die je duurzame elektriciteit oplevert? Dan zijn zonnepanelen met een vermogen van 600 Wp wellicht iets voor jou. In dit artikel geven we je een overzicht van de kosten en opbrengst van 600 Wp zonnepanelen en adviseren we je over de aanschaf.

Geen zin om het hele artikel te lezen? 

 • Zonnepanelen met 600 Wattpiek kosten tussen de € 700 en € 1.000 per paneel
 • 600 Wp zonnepanelen leveren gemiddeld tussen de 500 kWh en 540 kWh op per jaar
 • Hoe meer panelen je koopt, hoe minder je per paneel betaalt
 • Goed presterende zonnepanelen merken zijn: Longi Solar, Canadian Solar en Panasonic

Precies weten of jij 600 Wp zonnepanelen nodig hebt, hoeveel ze opleveren en wanneer je ze hebt terugverdiend? Vul VRIJBLIJVEND ons formulier in op Zonnepaneelcentrum.nl/offerte en ontvang maximaal 3 offertes van erkende installateurs.

Bereken hoeveel jij kunt besparen met Zonnepanelen:

 • Bespaar gemiddeld € 1.400 per jaar
 • Terugverdientijd van gem. 3 jaar
 • Binnen 4 weken geïnstalleerd

Wat kosten zonnepanelen met 600 Wp?

De prijzen van zonnepanelen met 600 Wp variëren meestal tussen de € 700 en € 1.000 per stuk, waarbij het merk en het type paneel een belangrijke rol spelen in de prijsbepaling. Deze prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief installatiekosten. Wanneer je zes panelen van 600 Wp zou willen aanschaffen, dan kun je uitgaan van een totale kostprijs van ongeveer € 5.100.

Het is belangrijk om te onthouden dat de kosten van zonnepanelen niet alleen afhankelijk zijn van het paneel zelf, maar ook van andere factoren zoals de installatiekosten en bijkomende kosten. Denk hierbij aan een omvormer en bekabeling.

Het vergelijken van meerdere offertes is daarom een verstandige zet voordat je definitief beslist om zonnepanelen te kopen. Zo kun je ervoor zorgen dat je de best mogelijke deal krijgt en dat je op de langetermijngeld kunt besparen met jouw zonnesysteem!


Aantal zonnepanelen met 600 Wp per huishouden

Bij het overwegen van hoeveel zonnepanelen je moet aanschaffen, is het belangrijk om te begrijpen dat het aantal benodigde panelen afhankelijk is van je jaarlijkse stroomverbruik. Over het algemeen geldt; hoe meer energie je verbruikt, hoe meer panelen je nodig hebt om aan je energiebehoeften te voldoen. Omgekeerd geldt ook dat als je krachtige panelen met een hoger piekvermogen installeert, je minder panelen nodig hebt om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken.

Ook de grootte van de panelen kan van invloed kan zijn op het aantal panelen dat je nodig hebt. In het geval van 600 Wp panelen, zijn het grotere panelen dan panelen met een lager piekvermogen. Hoe lager het vermogen, hoe kleinere zonnepanelen. Hierdoor passen er met 600 wattpiek minder panelen op je dak en heb je mogelijk minder ruimte voor extra panelen in de toekomst.

Om te berekenen hoeveel panelen je nodig hebt, is het belangrijk om te weten hoeveel energie je per jaar verbruikt. Stel dat je huishouden jaarlijks 2.800 kWh aan elektriciteit verbruikt, dan zou je met 600 Wp zonnepanelen slechts 5 panelen nodig hebben om aan je gewenste opbrengst te voldoen. Als je echter kiest voor panelen met een lager piekvermogen van 400 Wp, heb je er 8 nodig om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken.

Hieronder vind je een handige tabel die laat zien hoeveel 600 Wp zonnepanelen een huishouden nodig heeft op basis van hun jaarlijkse energieverbruik:

Aantal personen huishouden

Gemiddeld stroomverbruik op jaarbasis

Aantal benodigde zonnepanelen 600 Wp

1 persoon

+/- 1.810 kWh

+/- 3

2 personen

+/- 2.800 kWh

+/- 5

3 personen

+/- 3.330 kWh

+/- 7

4 personen

+/- 4.010 kWh

+/- 8

5 personen

+/- 4.610 kWh

+/- 9


Terugverdientijd zonnepanelen 600 Wp

De terugverdientijd van zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de aanschafkosten, het verbruik, de capaciteit en de daadwerkelijke besparing van het paneel. Gemiddeld ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 10 jaar voor een standaard installatie van 600 Wp zonnepanelen.

Voorbeeld: Een 600 Wp zonnepaneel produceert gemiddeld ongeveer 520 kWh per jaar. Als we uitgaan van een huishouden met een gemiddeld jaarlijks stroomverbruik van 2.800 kWh, dan zou een installatie met 5 zonnepanelen van 600 Wp nodig zijn om aan deze behoefte te voldoen.

De jaarlijkse besparing van een 600 Wp paneel bedraagt gemiddeld € 114. Met 5 panelen, kan deze installatie een besparing van € 570 per jaar opleveren. De aanschafkosten van een installatie met 5 zonnepanelen van 600 Wp kunnen bedragen gemiddeld € 4.250. In dit geval zou de terugverdientijd ongeveer 7,5 jaar (€ 4.250/€ 570) zijn.

In de onderstaande tabel vind je voorbeeldberekeningen van de terugverdientijd van zonnepanelen met 600 Wp. Hoe meer panelen je aanschaft, hoe lager de prijs per paneel. Dit is ook de reden dat de terugverdientijd lager wordt.

Aantal 600 Wattpiek panelen

Geschatte kosten in €

Gem. jaarlijkse besparing

Terugverdientijd

3 zonnepanelen

2.550 euro

€ 342,-

7.4 jaar

5 zonnepanelen

4.100 euro

€ 570,-

7.1 jaar

7 zonnepanelen

5.350 euro

€ 798,-

6.8 jaar

8 zonnepanelen

6.250 euro

€ 912,-

6.8 jaar

Let op! Dit slechts een schatting, de werkelijke terugverdientijd kan verschillen per huishouden.


Belangrijke informatie over 600 Wp zonnepanelen

Welke merken kan ik kiezen?
Er zijn veel merken zonnepanelen op de markt, waaronder bekende merken zoals SunPower, LG, Panasonic, Canadian Solar en Jinko Solar.

Hoeveel leveren 600 Wp zonnepanelen op?
Een 600 Wp zonnepaneel produceert ongeveer 520 kWh per jaar. Dit komt neer op zo'n €114 jaarlijkse kostenbesparing per paneel.

Welke soorten 600 Wattpiek zonnepanelen zijn er?
Er zijn drie soorten zonnepanelen: dunne film, polykristallijn en monokristallijn. Monokristallijne panelen hebben een hogere efficiëntie, maar zijn ook het duurst. Dunne film panelen hebben daarentegen een laag rendement, zijn goedkoop en geschikt voor voertuigen. Polykristallijne panelen hebben een rendement en prijs die tussen die van monokristallijne en dunne film panelen in zitten.


Andere bekeken ook

>