fbpx

Vergelijk offertes en bespaar!

Nooit waren zonnepanelen zo goedkoop als nu, dit is het moment voor zonnepanelen! 

✔100% vrijblijvend ✔Bespaar tot 30% ✔ 60 seconden

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Merken
 • /
 • AEG Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

AEG Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Sta je op het punt om groene energie op te wekken met AEG zonnepanelen? Dan zit je hier goed! 

Bij Zonnepaneel Centrum onderzoeken wij namelijk allerlei zonnepaneelmerken, en vandaag zijn de hoogwaardige panelen AEG aan de beurt. 

In deze AEG Zonnepanelen Review bekijken we de zonnepanelen van AEG van dichtbij. Van prijzen tot prestaties, je ontdekt alles wat je moet weten. Misschien zijn ze wel de perfecte match voor jouw situatie!

AEG zonnepanelen gratis vergelijken? Vraag vrijblijvende offertes op!

 • Wil jij de beste prijs voor je zonnepanelen?
 • Wil je panelen met het hoogste vermogen?
 • Wil je jouw investering zo snel mogelijk terugverdiend hebben?
 • Wil je de beste prijs / kwaliteit zonnepanelen?

Vul je wensen en gegevens in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 4 verschillende offertes van zonnepanelen installateurs.


AEG zonnepanelen kosten

En dan misschien wel het belangrijkste stukje uit dit artikel: de AEG zonnepanelen kosten. Het is natuurlijk belangrijk om hier een goed beeld bij te hebben, zodat je voor jezelf al een beetje een inschatting kan maken van het geld dat je mogelijk kwijt bent aan de aanschaf van de AEG zonnepanelen.

AEG verkoopt verschillende soorten zonnepanelen met verschillende vermogens. Omdat het aanbod zo ontzettend groot is, kunnen wij dit niet allemaal in dit artikel benoemen.

Gemiddeld kosten AEG zonnepanelen van hoge kwaliteit tussen de 10.000 en 15.000 euro.

Hierbij krijg je ook een garantie van minstens 20 tot 30 jaar. Wij adviseren je de check te doen op de website van AEG om deze kosten specifieker in kaart te kunnen brengen.

Toch op zoek naar een ander soorten zonnepanelen? Bekijk dan onze review over de zonnepanelen van Axitec eens!


AEG afmetingen en kenmerken

Ook niet geheel onbelangrijk zijn de AEG zonnepanelen kenmerken en afmetingen. Want wat maakt deze zonnepanelen nu zo onderscheidend van de andere merken, en wat is dan juist zo kenmerkend voor dit bedrijf?

Daarom hebben wij onderstaand de afmetingen en verschillende kenmerken van de AEG zonnepanelen op een rijtje gezet. Hoef je dit zelf ook niet meer uit te zoeken!

Afmetingen

Allereerst de afmetingen van de AEG zonnepanelen. De afmetingen van de standaard zonnepanelen zijn over het algemeen 165 x 100 cm. Hierbij zijn de grote variant zonnepanelen 195 x 100 cm en de kleine zonnepanelen 150 x 100 cm. De dikte van het zonnepaneel heeft meestal een standaard afmeting tussen de 3,5 tot 5 cm.

Vermogen

En dan ook niet geheel onbelangrijk: het vermogen van de zonnepanelen! De meest bekende zonnepanelen van AEG zijn de glas-glas zonnepanelen. Deze gebruiken we ook als indicatie voor het vermogen. Deze zonnepanelen worden geleverd met een vermogen van 360 Wp.

Garantie

Garantie is natuurlijk super belangrijk, in principe is dit een soort indicatie vanuit de fabrikant over hoe lang het product ten minste mee moet gaan zonder enige defecten buiten jouw eigen wil om. De garantie bij AEG is dan ook maar liefst 30 jaar prestatiegarantie!

Celtype

Tot slot willen we nog even ingaan op het celtype van de zonnepanelen van AEG. Dit is een deel van het materiaal van de zonnepanelen die ervoor zorgen dat het zonlicht omgezet kan worden in energie.

Het celtype van de AEG zonnepanelen is zowel monokristallijn en polykristallijn. Hierbij zijn de zonnepanelen met polykristallijn goedkoper dan de zonnepanelen met monokristallijn.

Over AEG

Goed, misschien is het wel zo fijn om wat achtergrondinformatie te hebben over AEG. Want wat is AEG nu precies en wat is de geschiedenis van dit bekende merk?

 

AEG is opgericht in 1883 door zakenman Emil Rathenau, die een paar patenten van de bekende Thomas Edison had gekocht!


Het bedrijf begon onder de naam D.E.G. wat stond voor ‘Deutsche Edison-Gesellschaft für angewandte Elektrizität’.

 

Later is deze naam veranderd en was A.E.G. geboren. Een stuk later, in 1969, ging het bedrijf samenwerken met Siemens. Mede hierdoor is het uiteindelijk zo groot kunnen worden.


Al in de jaren 30 werd AEG geïntroduceerd in Nederland. De eerste activiteit van AEG was zelfs het aanleggen van een tramlijn!

 

Sinds toen was het bedrijf al niet meer weg te denken uit de Nederlandse markt. En toen AEG in 2016 een nieuw logo en nieuwe huisstijl kreeg werden er alleen nog maar stofzuigers verkocht onder het merk AEG, en niet meer onder Electrolux.


Onze AEG zonnepanelen ervaringen

En dan tot slot nog de AEG zonnepanelen ervaringen. De ervaringen van anderen kunnen namelijk een erg goede indicator zijn om een inschatting te maken van de betrouwbaarheid van het bedrijf. Maar daarnaast zegt dat ook wat over bijvoorbeeld de service en de kwaliteit van de producten. 

Zo zijn volgens het bedrijf BonGo de zonnepanelen van het merk AEG voor het tweede jaar op rij gekozen tot de beste zonnepanelen. Hierbij is er getest tussen 45 merken zonnepanelen, dus dat is best een goede prestatie! Wij hebben zelf ook een test uitgevoerd, bekijk hier de resultaten van onze beste zonnepanelen vergelijking!

Ook zijn de klanten van AEG erg te spreken over de service en de lange garantietermijn. Deze termijn is minstens 20 jaar en kan zelfs oplopen tot 30 jaar.

Mocht er dan iets niet goed zijn, komt er zo snel mogelijk een professional het probleem bekijken en oplossen. Kortom: er wordt erg lovend gesproken op het internet over de zonnepanelen van dit bedrijf!

Echter kunnen wij ons voorstellen dat je misschien nog wat twijfels hebt. Het kan best zijn dat je nog niet de tijd hebt gehad om verschillende zonnepanelen merken met elkaar te vergelijken, of je wil niet met het eerste merk dat je tegenkomt direct in zee gaan.

Heel logisch, want je wil uiteraard wel de beste kwaliteit tegen de laagste prijs. Maar om hier nu het hele internet voor uit te pluizen… dat is natuurlijk zonde van je tijd. Gelukkig kunnen wij je daarbij helpen!

Wanneer je bij ons je gegevens en wensen achterlaat op het daarvoor bestemde formulier ontvang je binnen 24 uur tot wel 4 op maat gemaakte zonnepanelen offertes. Op deze manier kan je de verschillende opties met elkaar vergelijken en zul jij altijd de laagste prijs betalen voor je nieuwe zonnepanelen!


Andere bekeken ook

>