fbpx

Vergelijk offertes en bespaar!

Nooit waren zonnepanelen zo goedkoop als nu, dit is het moment voor zonnepanelen! 

✔100% vrijblijvend ✔Bespaar tot 30% ✔ 60 seconden

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Merken
 • /
 • Autarco Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Autarco Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Overweeg jij Autarco Zonnepanelen te kopen?

Goed nieuws! Bij Zonnepaneel Centrum hebben een uitgebreide analyse gedaan naar deze zonnepanelen. Zo hebben we in deze review verschillende analyses gedaan rond de panelen van Autarco.

We keken naar het bedrijf Autarco om een beter beeld te krijgen van deze producent, onderzochten de prijzen van de panelen en keken naar Autarco zonnepanelen ervaringen. 

Ben jij benieuwd naar ons eindoordeel? Lees dan deze Autarco Zonnepanelen Review!


Over Autarco

Goed, allereerst willen we je wat informatie geven over het merk Autarco zelf. Want voor je met een bedrijf in zee gaat, is het wel zo belangrijk dat je weet met wie je te maken hebt. En dat zegt ook direct iets over de betrouwbaarheid van zo’n bedrijf natuurlijk. 


Het bedrijf is dan ook nog vrij jong. Het is opgericht in 2011 door de Nederlandse Roel van den Berg. Dat betekent dus dat de roots van dit bedrijf in Nederland liggen, en ze ondertussen dik 10 jaar bestaan!


Daarnaast is het bedrijf ‘s werelds eerste merk dat complete PV-systemen maakt met een uniek cashback kWh garantie. Dat zegt al wat! En naast zonnepanelen maakt het bedrijf ook kabels, montage materialen, connectoren, omvormers en huisautomatisering. Van alle markten thuis dus (letterlijk). 


Wist je dat de naam afgeleid is van het Griekse woord αύτάρκεια? Dit betekent zelfvoorzienend! Ook heeft het bedrijf erg veel medewerkers die ieder weer een andere rol vervullen binnen het bedrijf. En aan de recensies te zien van andere klanten is het bedrijf ook zeer geliefd. 

Autarco zonnepanelen gratis vergelijken? Vraag vrijblijvende offertes op!

 • Wil jij de beste prijs voor je zonnepanelen?
 • Wil je panelen met het hoogste vermogen?
 • Wil je jouw investering zo snel mogelijk terugverdiend hebben?
 • Wil je de beste prijs / kwaliteit zonnepanelen?

Vul je wensen en gegevens in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 4 verschillende offertes van zonnepanelen installateurs.


Autarco zonnepanelen Prijzen

Goed, we hebben je nu alvast wat informatie gegeven over de achtergrond van het bedrijf en de verschillende diensten die zij aanbieden. Maar waarschijnlijk ben je vooral nieuwsgierig naar de Autarco zonnepanelen prijzen.

En ook niet meer dan terecht natuurlijk, want je wil je niet een hoedje schrikken wanneer de rekening uiteindelijk binnenkomt. Wij geven bij de prijs altijd een gemiddelde, en geen exact getal. Dit komt doordat iedere aanbieder weer een andere prijs kan vragen voor hetzelfde model zonnepaneel.

Daarnaast worden de installatiekosten vrijwel nooit bij de prijs van het zonnepaneel ingerekend. Dat betekent dat je ook nog een X bedrag moet betalen bovenop de vaste prijs zodat de zonnepanelen goed geïnstalleerd kunnen worden. 

Lees ook: Dit is onze goudeerlijke mening over de zonnepanelen van het merk Canadian Solar!

Maar wat is dan de gemiddelde prijs van zo’n zonnepaneel?

Gemiddeld ligt de Autarco zonnepanelen prijs tussen de 250 en 350 euro. 

Dit is natuurlijk afhankelijk van de aanbieder, het model én het vermogen.

Vaak geldt als vuistregel: hoe hoger het vermogen, hoe duurder het paneel. En dat is ook niet gek, want met meer vermogen kan er ook meer zonlicht omgezet worden in groene energie. Om het overzichtelijk te houden hebben wij hieronder een greep van de populaire modellen in een overzicht gezet zodat jij een inschatting kan maken van de uiteindelijke prijs die je betaalt.

Soort zonnepaneel

Prijs zonnepaneel

Autarco 270 Wp Poly zonnepaneel

150 - 160 euro

Autarco 300 Wp Mono zonnepaneel

230 - 240 euro

Misschien ook handig om te vermelden: oorspronkelijk werden de zonnepanelen geproduceerd in China. Echter is dit in 2016 verandert naar Europa. Hierdoor is het bedrijf Tier-1 gecertificeerd. 

De productie is hierdoor eigenlijk volledig geautomatiseerd en de panelen worden in grote oplages gemaakt. Hierdoor zijn de panelen voor jou als consument een stukje goedkoper!


Autarco zonnepanelen - Kenmerken

En dan zijn we alweer toegekomen aan de kenmerken van de bijzondere Autarco zonnepanelen. Op basis van deze kenmerken kan jij een betere inschatting maken of deze panelen ook goed passen bij jouw persoonlijke situatie.

Want iedere persoonlijke situatie is weer anders. Jij kan hele andere behoeften hebben met de zonnepanelen dan dat een ander heeft. Lees de kenmerken daarom vooral even goed door om te kijken of Autarco zonnepanelen wel echt wat voor jou zijn!

Afmetingen

Allereerst willen wij even ingaan op de afmetingen van de Autarco zonnepanelen. Dit is natuurlijk belangrijk zodat je weet hoeveel je er kwijt kan op je dak. De afmetingen van de Autarco zonnepanelen zijn doorgaans 992 x 1640 mm, maar dit kan soms afwijken.

Vermogen

En dan waar we het eerder ook al even kort over hebben gehad: het vermogen van de Autarco zonnepanelen. Hierbij geldt dus: hoe meer het vermogen van een paneel is, hoe meer zonlicht omgezet kan worden in groene stroom. Het vermogen varieert per model en ligt tussen de 270 en 470 Wattpiek.

Garantie

Ook niet geheel onbelangrijk bij het kiezen van zonnepanelen is de garantie. Dit is eigenlijk een indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang de panelen minstens mee moeten gaan, en gemiddeld is dit toch al snel 30 jaar. De Autarco zonnepanelen hebben dan ook een garantietermijn van 15 jaar op de opbrengstgarantie en 12 jaar op de productgarantie.

Celtype

Tot slot willen wij in dit artikel ook nog even aandacht besteden aan het celtype, want dit zegt iets over hoe efficiënt zonlicht opgevangen kan worden door de zonnepanelen. Je hebt hierin monokristallijn of polykristallijn als mogelijke celtypes. Het celtype van de Autarco zonnepanelen is monokristallijn, en dat is best goed!


Onze Autarco zonnepanelen ervaringen

Wij willen dit artikel over de Nederlandse Autarco zonnepanelen graag afsluiten met een blik op de Autarco zonnepanelen review. Dit doen wij met behulp van verschillende Autarco zonnepanelen ervaringen die wij verzameld hebben van huidige en voormalige klanten van het bedrijf.

En die ervaringen klinken over het hele internet vrij positief. Omdat het bedrijf van Nederlandse bodem is kan je de volledige website rondstruinen in het Nederlands en ook contact opnemen in het Nederlands. En dat is al fijn. 

Daarnaast wordt er ook lovend gesproken over de kwaliteit van de panelen. Ze werken goed, leveren vrijwel niet problemen op en doen eigenlijk gewoon precies wat je ervan verwacht. Mocht je wel tegen een probleem aanlopen, dan is er een hele vriendelijke klantenservice die je daar graag bij helpt.

Al met al kunnen we dus wel zeggen dat je goed zit met de zonnepanelen van Autarco. Maar het kan ook best zo zijn dat je misschien toch nog zo je twijfels hebt. Dat begrijpen we! Misschien ben je ook nieuwsgierig naar andere potentiële zonnepanelen bedrijven. 

Daarom kan je bij ons geheel vrijblijvend en gratis een zonnepanelen-offerte aanvragen. Het enige wat jij hiervoor hoeft te doen is je persoonlijke wensen en voorkeur achterlaten op het daarvoor bestemde formulier.

Je ontvangt dan binnen 24 uur tot maximaal vier verschillende offertes in je mailbox. En deze kan je dus vrijblijvend bekijken. En wie weet zit er wel een perfecte zonnepanelen match voor jou tussen! Ook kun je natuurlijk ons artikel raadplegen over de beste zonnepanelen van dit moment.


Andere bekeken ook

>