fbpx

Vergelijk offertes en bespaar!

Nooit waren zonnepanelen zo goedkoop als nu, dit is het moment voor zonnepanelen! 

✔100% vrijblijvend ✔Bespaar tot 30% ✔ 60 seconden

Auto opladen met zonnepanelen

Jouw elektrische auto opladen met gratis zonne-energie van jouw zonnepanelen? Dat kan!  In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het elektrisch auto opladen met zonnepanelen.

Daarnaast kun je via onze pagina, als je daar behoefte aan hebt, vrijblijvend en kosteloos offertes opvragen van laadpaal en/of zonnepanelen installateurs. Genoeg introductie, laten we beginnen!

Bereken hoeveel jij kunt besparen met Zonnepanelen:

  • Bespaar gemiddeld € 1.400 per jaar
  • Terugverdientijd van gem. 3 jaar
  • Binnen 4 weken geïnstalleerd

Kun je een elektrische auto opladen met zonnepanelen?

Beschik je over zonnepanelen en mag je een laadpaal plaatsen? Dan kan je jouw elektrische auto opladen met de energie afkomstig van jouw zonnepanelen. De laadpaal verbruikt dan stroom van de zonnepanelen in plaats van netstroom. Zo laad je jouw elektrische auto gratis op!

Voor het opladen van een elektrische auto met zonnepanelen, heb je een slimme laadpaal nodig. Een slimme laadpaal kiest automatisch om eerst de beschikbare zonne-energie te verbruiken.

Is de zon onder, maar de auto nog niet volledig opgeladen? Dan pas stapt de slimme laadpaal over op betaalde netstroom, bijvoorbeeld tegen een nachttarief.

Kun je een elektrische auto opladen met zonnepanelen?

Hoe snel kun je jouw auto opladen met zonnepanelen?

Hoe snel je jouw elektrische auto met zonnepanelen kunt opladen is afhankelijk van de beschikbare zonne-energie. Overdag, wanneer de zon schijnt, zal er meer zonne-energie beschikbaar zijn en zal je de auto sneller op kunnen laden met gebruik van gratis zonne-energie. Zodra de zon onder is, zal de laadpaal ‘normale’ energie moeten gebruiken. Er zit geen verschil in snelheid, voor beide opties kost het gemiddeld 4 uur om de elektrische auto volledig op te laden.

Soort auto

Gem. oplaadsnelheid

Benodigd aantal zonnepanelen

Hybride auto

3 uur

5

Elektrische auto

4 uur

8


Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een elektrische auto?

Wil je jouw elektrische auto volledig opladen met zonne-energie? Voor een elektrische auto heb je dan minimaal 8 zonnepanelen nodig gekoppeld aan een laadpaal voor thuis. Wanneer je over een hybride auto beschikt, heb je maar 5 zonnepanelen nodig.

Let op: dit aantal zonnepanelen is enkel gebaseerd op het opladen van een elektrische auto. Wil je óók het energieverbruik van jouw woning dekken met zonne-energie? Dan raden we je aan extra zonnepanelen te nemen!

Benieuwd naar de beste zonnepanelen? Lees dan ons artikel over de beste zonnepanelen!


Andere bekeken ook

>