fbpx

Vergelijk offertes en bespaar!

Nooit waren zonnepanelen zo goedkoop als nu, dit is het moment voor zonnepanelen! 

✔100% vrijblijvend ✔Bespaar tot 30% ✔ 60 seconden

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Merken
 • /
 • Axitec Solar Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Axitec Solar Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Alles wordt alleen maar duurder: je ziet en hoort het overal. 

Echter kan je wel het heft in eigen handen nemen om de kosten enigszins te beperken. En hoe je dit dan doet? Nou, met Axitec Solar zonnepanelen!

Zonnepanelen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de maatschappij en menig huishouden maakt er dan ook gebruik van. Op deze manier wek jij je eigen groene stroom op waardoor je redelijk wat geld kan besparen. 

Benieuwd naar ons eindoordeel? In deze Axitec Solar Zonnepanelen Review zetten we alles op een rijtje!

Axitec Solar zonnepanelen gratis vergelijken? Vraag vrijblijvende offertes op!

 • Wil jij de beste prijs voor je zonnepanelen?
 • Wil je panelen met het hoogste vermogen?
 • Wil je jouw investering zo snel mogelijk terugverdiend hebben?
 • Wil je de beste prijs / kwaliteit zonnepanelen?

Vul je wensen en gegevens in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 4 verschillende offertes van zonnepanelen installateurs.

Axitec Solar zonnepanelen Prijs

Nog weer iets heel anders is de Axitec Solar zonnepanelen prijs. Waarschijnlijk ben je hier ook wel benieuwd naar, en terecht! Zo kan jij immers alvast een beetje een schatting maken van de mogelijke kosten die jij kwijt bent aan de Axitec zonnepanelen.

Let wel: wij kunnen hierbij geen exacte bedragen geven. Dit omdat de prijs voor hetzelfde zonnepaneel per aanbieder kan verschillen. Bij de één zal dit duurder zijn dan bij de ander. Ook verschilt de prijs per model, waarbij modellen met meer Wp (Wattpiek) vaak meer kosten.

Daarom geven wij een gemiddelde prijs. Met deze prijs kan jij een prima inschatting maken van de uiteindelijke kosten die je moet betalen, maar zonder dat je je vastpint op een exact bedrag.

De Axitec Solar zonnepanelen prijs ligt gemiddeld tussen de 185 en 215 euro per paneel. 

Ook zijn de installatiekosten hier niet bij berekend. Deze kosten voor installatie zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals het soort dak en de hoeveelheid panelen die je gekocht hebt. Houd er dus rekening mee dat er nog een X bedrag voor installatiekosten bovenop deze prijs komt.

Niet helemaal de zonnepanelen waarnaar je op zoek bent? Misschien zijn de zonnepanelen van het merk Autarco dan iets voor jou. Lees onze review over deze zonnepanelen hier.


Axitec Solar zonnepanelen Kenmerken

Naast de prijzen van de zonnepanelen is het misschien ook wel zo fijn om wat informatie te hebben over de belangrijkste kenmerken van de Axitec Solar zonnepanelen.

Deze kenmerken kunnen jou helpen bij het maken van een goed besluit (of je de panelen wil aanschaffen of niet). Daarom hebben wij de belangrijkste Axitec zonnepanelen kenmerken hieronder op een rijtje gezet.

Afmetingen

Allereerst de afmetingen van de Axitec Solar zonnepanelen. Met deze afmetingen kan jij alvast een schatting maken van hoeveel zonnepanelen er maximaal op je dak passen. En dat is toch handig. De zonnepanelen van Axitec hebben een afmeting van 1640 x 992 mm of 1684 x 1017 mm. Dit zijn de meest voorkomende afmetingen.

Vermogen

Vermogen is ook een belangrijke maatstaf wanneer het gaat om zonnepanelen. Hoe meer vermogen een zonnepaneel immers heeft, hoe meer zonlicht er omgezet kan worden in groene stroom. De zonnepanelen van Axitec hebben een vermogen tussen de 195 en 310 Wp (Wattpiek).

Garantie

En dan ook niet te vergeten is natuurlijk de garantie. Zonnepanelen zijn er namelijk voor gemaakt om geruime tijd mee te gaan (gemiddeld 20-25 jaar). De garantie op de Axitec zonnepanelen is dan ook een productgarantie van 12 jaar en een prestatiegarantie van 15 jaar.

Celtype

Tot slot wilden we ook nog even ingaan op het celtype van de zonnepanelen. Dit zegt namelijk wat over hoe effectief de zonnepanelen licht op kunnen vangen en kunnen omzetten tot stroom. Hierbij maakt Axitec Solar gebruik van polykristallijn en monokristallijne celtypen in de panelen.

Over Axitec Solar 

Even wat voorgeschiedenis van het merk: Axitec bestaat ondertussen al 21 jaar! Het begon allemaal in 2001 in Duitsland. 


Echter is het hoofdkantoor niet gevestigd in Duitsland, maar in Amerika. En om dan specifieker te zijn in New Jersey, California. Ook de panelen worden niet gemaakt in Duitsland, want deze komen uit China.

 

Door de hoge eisen die het Duitse bedrijf stelt aan de panelen zijn ze van uitzonderlijk goede kwaliteit. 


De zonnepanelen zijn dan ook zo populair dat ze al te vinden zijn in 81(!) verschillende landen. Het bedrijf telt dan ook ongelooflijk veel medewerkers in verschillende landen zoals dus China en Amerika. 


Op het internet wordt er lovend gesproken over het bedrijf. Zo scoren ze een gemiddelde 3,7 uit 5 op Trustpilot, een prima score. Deze score is redelijk gelijk op andere beoordelingswebsites en ook in onze eigen vergelijking. Hier komen we later in het artikel ook nog op terug!


Onze Axitec Solar zonnepanelen ervaringen

Het laatste onderwerp dat wij willen behandelen in dit artikel zijn de Axitec Solar zonnepanelen ervaringen. Deze ervaringen van huidige en voorgaande klanten zijn een enorm belangrijke maatstaf om een inschatting te kunnen maken van de kwaliteit en betrouwbaarheid. 

Om ervaringen van klanten te verzamelen zijn wij uitgebreid op onderzoek uitgegaan. Hierbij kwamen wij veel lovende reacties tegenover de zonnepanelen.

Ze werken goed en het bedrijf doet daadwerkelijk wat ze beloven. De jarenlange ervaring van Axitec is duidelijk te merken in de afwerking van de zonnepanelen.

Daarnaast horen wij de volgende voordelen voorbij komen:

 • Het bedrijf heeft een Tüv-certificering. Dat betekent dat er bij het maken van de panelen voldoende aandacht is besteed aan het welzijn van het personeel en de productiewijze. Ook betekent de certificering dat het milieu niet onnodig extra wordt belast.
 • De zonnepanelen zijn de hele dag actief bezig. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de monokristallijn dat verwerkt zit in de bovenkant van het zonnepaneel
 • De prijs is in goede verhouding met de kwaliteit. Doordat de meeste panelen in China worden gemaakt is de prijs lager dan je verwacht 

Andere bekeken ook

>