fbpx

Zonnepanelen iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of zonnepanelen interessant zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

Beste Zonnepanelen Merken 2024

Wat zijn de beste zonnepanelen van 2024? Het is een vraag die we geregeld voorbij zien komen. Niet heel gek overigens: het kopen van zonnepanelen is een flinke investering en je een miskoop is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Het aanschaffen van zonnepanelen is lastiger dan je op voorhand zou denken. De prijzen variëren flink en er zijn ontzettend veel verschillende aanbieders. Helaas zijn lang niet alle aanbieders en merken evengoed.

Om je op weg te helpen hebben wij een test gedaan waarin we op zoek zijn gegaan naar de allerbeste zonnepanelen van dit moment. Door te kiezen voor een van deze zonnepanelen weet je zeker dat je geen miskoop doet.


Top 5 Beste zonnepanelen

Sunpower zonnepanelen

Beste koop zonnepanelen
1. Sunpower 
Gemiddeld rendement 22%

Trina solar

Beste design
2. Trina Solar
Gemiddeld rendement 21%

Panasonic panelen

Beste middensegment keuze
3. Panasonic
Gemiddeld rendement 19-21%

Beste prijs-kwaliteit
4. LG
Gemiddeld rendement 19%

REC zonnepanelen

Beste Betaalbare zonnepanelen
5. REC 
Gemiddeld rendement 16-19%


Waar moet je op letten bij het kopen van zonnepanelen?

Het kopen van zonnepanelen gaat niet altijd over rozen. Er zijn namelijk veel factoren die komen kijken bij het aanschaffen van de beste zonnepanelen.

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes voor zonnepanelen

Vraag via Zonnepaneel Centrum snel en eenvoudig tot 4 offertes voor zonnepanelen en bespaar tot 40%.

Denk hierbij aan de verschillende soorten zonnepanelen, de fabrikant, de hoeveelheid en de keurmerken en het zonnepanelen rendement.

Om je op weg te helpen hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de belangrijkste factoren waar je op moet letten bij het kopen van een zonnepaneel.

Welke soort zonnepaneel is het beste?

Allereerst is het van belang dat je kijkt naar het soort zonnepaneel dat je van plan bent te gaan komen. De meest populaire zonnepanelen zijn:

 • Dunne film zonnepanelen
 • Polykristallijn zonnepanelen
 • Monokristallijn zonnepanelen

Wanneer je in het straatbeeld kijkt zul je zien dat monokristallijn en polykristallijn zonnepanelen het meeste voorkomen. Deze zonnepanelen soorten hebben simpelweg het beste zonnepanelen-rendement en zijn het voordeligste in aanschaf.

In de tabel hieronder vergelijk je gemakkelijk de verschillende soorten zonnepanelen:

Soorten

Kosten

Rendement

Pluspunt

1. Monokristallijn

Hoge aanschafprijs

Zeer hoog

Ideaal voor kleine daken

2. Polykristallijn

Goedkoper dan monokristallijn

Goed

Perfect voor grote oppervlaktes

3. Amorf (dunne film)

Goedkoper dan monokristallijn

Laag

Ideaal voor voertuigen, zonwering en carports

4. Glas-glas

Duurste zonnepanelen

Zeer hoog

Lange levensduur

Zonnepanelen vermogen en hoeveelheid

Naast het soort zonnepaneel is het ook slim om te kijken naar de hoeveelheid zonnepanelen die je nodig hebt. De prijs van je zonnepaneel is namelijk deels afhankelijk van het vermogen en het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt.

Om je huis te kunnen voorzien van zonne-energie heb je voldoende zonnepanelen nodig die genoeg stroom opwekken.

Je kunt beter te veel stroom opwekken dan te weinig. De stroom die je te veel hebt opgewekt kun je namelijk terugverkopen aan de energie net via de salderingsregeling.

Fabrikant

Bij de zoektocht naar de best geteste zonnepanelen is het slim om altijd te kijken naar de fabrikanten van de zonnepanelen. Zonnepanelen worden tegenwoordig gemaakt in Europa, Azië en Amerika.

We zien weinig verschillen tussen deze landen in kwaliteit. Een zonnepanelen fabrikant in Amerika kan net zo goed zijn als een fabrikant in Azië.

Echter zien we wel vaak dat er veel verschil is in kwaliteit tussen verschillende fabrikanten. Om deze regen zouden we je willen adviseren om altijd te kiezen voor een fabrikant die minimaal 10 jaar bestaat. Hoe langer een partij actief is, des te beter is de kwaliteit vaak.

Kies bij voorkeur dan ook altijd voor tier 1 zonnepaneel fabrikanten. Dit zijn over het algemeen de betere fabrikanten en staan bekend om hun A-kwaliteit.

Garantie

De fabrieksgarantie van zonnepanelen is zeker een goede factor om in je achterhoofd te houden bij het kopen van zonnepanelen.  Kies bij voorkeur voor een garantie die zo lang mogelijk is.

De meeste zonnepanelen fabrikanten geven een garantie van 10 jaar op de zonnepanelen zelf en 5 jaar op de omvormer. Let hier goed op bij het uitkiezen van de zonnepanelen en check altijd hoe lang de garantie precies is.

Keurmerken

Het kiezen van de beste zonnepanelen wordt een stuk makkelijker gemaakt tegenwoordig. Er zijn namelijk verschillende keurmerken die consumenten beschermen bij het kopen van zonnepanelen.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste keurmerken:

 • TÜV-keurmerk: Dit Duitse keurmerk wordt wereldwijd gebruikt en dit keuringsinstituut beoordeelt zonnepanelen op kwaliteit.
 • CE-Keurmerk: In Nederland moeten alle zonnepanelen die verkocht worden een zogenaamd CE-keurmerk krijgen. Dit geeft aan dat het zonnepaneel aan alle eisen van de Europese wetgeving voldoet.
 • ISO-kwaliteit: Het ISO-certificaat gaat meer over de fabrikant van de zonnepanelen. Elke fabrikant die een ISO-certificaat heeft, voldoet aan strenge eisen en handelt volgens de juiste protocollen.

Wat zijn de beste zonnepanelen van dit moment?

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van zonnepanelen is het tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel. We gaan antwoord geven op de vraag: 'Wat zijn de beste zonnepanelen?'

Het antwoord op deze vraag is wellicht iets lastiger te geven dan je zou denken. De beste zonnepanelen zijn die panelen die het best passen bij jouw persoonlijke situatie en voorkeuren.

Om deze reden is het belangrijk om altijd verschillende offertes aan te vragen bij zonnepanelen specialisten. Specialisten kunnen op basis van jouw dak precies zijn welke zonnepanelen het beste passen bij jouw zonnepanelen. Klik hier om gratis en vrijblijvend tot 4 offertes te ontvangen.

Voor elke situatie is er wat ons betreft een 'beste zonnepaneel'. Om die reden hebben we hieronder een overzicht van de best presterende zonnepanelen merken. 

1. Sunpower zonnepanelen

Sunpower zonnepanelen

9.6

Eindbeoordeling

Rendement

9.1

Garantie

9.8

Prijs / kwaliteit

9.2

Sunpower is al jaren een vertrouwd en bekend merk binnen de markt van zonnepanelen. Geen enkel merk weet zulke goede en rendabele zonnepanelen te fabriceren als Sunpower.

Onlangs hebben verschillende metingen aangetoond dat zonnepanelen van het merk Sunpower een rendement van ruim 21% kunnen halen. Hiermee ligt het rendement van deze zonnepanelen een stuk hoger dan bij andere zonnepanelen merken.

Het nadeel van deze goede prestaties? De zonnepanelen van Sunpower zijn een stuk duurder dan andere merken uit deze lijst. Echter weet je wel zeker dat je het hoogst haalbare rendement gaat halen met deze zonnepanelen.

Dankzij het hogere rendement zal de teruverdientijd van de zonnepanelen een stuk eerder zijn.

Voordelen Sunpower zonnepanelen

 • Hoogste rendement
 • Betrouwbaar en bekend merk

Nadelen Sunpower zonnepanelen

 • Prijs is wat aan de hoge kant.

2. Trina Solar

Trina solar

9.4

Eindbeoordeling

Rendement

9.1

Garantie

9.8

Prijs / kwaliteit

9.2

Is het uiterlijk van de zonnepanelen heel belangrijk voor jou? Stop dan met het vergelijken van zonnepanelen en kies voor het merk Trina Solar.

Waar de meeste aanbieders vooral blauwe zonnepanelen produceren is dat bij Trina Solar wel anders. Naast blauwe zonnepanelen is het namelijk ook mogelijk om zwarte panelen te kopen.

Helemaal als je een zwart dak hebt zullen je zonnepanelen veel minder opvallen en hebben ze een strakker design. Het gemiddelde rendement van deze panelen ligt rond de 21%, hiermee is het een goed voor een tweede plaats in deze top 5 zonnepanelen.

Ook deze zonnepanelen vallen in het hogere segment en dus is de prijs hoger dan gemiddeld.

Voordelen Trina Solar

 • Beste zwarte zonnepanelen
 • Uniek en stijlvol design

Nadelen Trina Solar

 • Investering ligt hoger door aanschafprijs

3. Panasonic Zonnepanelen

Panasonic panelen

9.1

Eindbeoordeling

Rendement

9.1

Garantie

9.3

Prijs / kwaliteit

8.9

Wanneer je op zoek bent naar de beste zonnepanelen in het middensegment qua prijs dan zouden we je adviseren om te kiezen voor zonnepanelen van Panasonic. 

Het grote voordeel van Panasonic is het gigantische aanbod dat zij hebben. Geen enkele fabrikant biedt zo veel verschillende zonnepanelen als Panasonic.

Of je nu een klein, groot of gigantisch dak hebt: bij Panasonic is er voor ieder wat wils. Bovendien is de prijs-kwaliteitverhouding heel goed. 

Het gemiddelde rendement van deze panelen ligt iets lager: tussen de 19 en 21%.

Voordelen Panasonic zonnepanelen

 • Groot aanbod
 • Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar zonnepanelen in het midden segment

Nadelen Panasonic zonnepanelen

 • Rendement ligt lager dan andere merken

4. LG zonnepanelen

8.7

Eindbeoordeling

Rendement

8.1

Garantie

8.3

Prijs / kwaliteit

8.9

Wist je dat LG ook zonnepanelen maakt? Het merk dat je waarschijnlijk wel kent van hun TV's, koelkasten en telefoons produceert al een aantal jaar zonnepanelen.

Ze zijn relatief nieuw binnen de markt van zonnepanelen waardoor ze nog een klein aanbod hebben. Echter biedt LG wel super betaalbare zonnepanelen die voldoen aan alle eisen.

De prijs / kwaliteit is ontzettend goed bij LG. Met een rendement van 19% is het een prima optie voor op jouw dak.

Voordelen LG zonnepanelen

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Prima rendement

Nadelen LG zonnepanelen

 • Kleiner aanbod dan andere merken

5. REC Zonnepanelen

REC zonnepanelen

8.5

Eindbeoordeling

Rendement

8.1

Garantie

8.3

Prijs / kwaliteit

8.2

We sluiten deze lijst af met zonnepanelen van het merk REC. REC is een opkomend merk en kent steeds meer populariteit. Dit is de beste keuze voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare zonnepanelen.

Geen enkele andere fabrikant weet zulke voordelige zonnepanelen te leveren tegen deze prijs. Met een rendement dat tussen de 16% en 19% ligt scoren de zonnepanelen van REC dus wel wat lager dan andere zonnepanelen aanbieders.

Echter is de prijs ook een stuk lager waardoor je uiteindelijk zeker kunt overwegen om te kiezen voor zonnepanelen van REC.

Voordelen REC Zonnepanelen

 • Beste betaalbare zonnepanelen 
 • Goed rendement

Nadelen REC Zonnepanelen

 • Rendement ligt lager dan alternatieven

Conclusie

Het vergelijken van zonnepanelen is in veel gevallen ontzettend slim. Inmiddels weet je wat de best geteste zonnepanelen soorten en merken zijn.

Toch zouden we je aanraden om naast dit onderzoek altijd verschillende offertes aan te vragen. Zonnepanelen leveranciers kunnen namelijk precies zien welke zonnepanelen het beste passen bij jouw persoonlijke situatie.

Via onderstaande knop vergelijk je snel en simpel verschillende offertes.

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes voor zonnepanelen

Vraag via Zonnepaneel Centrum snel en eenvoudig tot 4 offertes voor zonnepanelen en bespaar tot 40%.


Andere bekeken ook

>