fbpx

Vergelijk offertes en bespaar!

Nooit waren zonnepanelen zo goedkoop als nu, dit is het moment voor zonnepanelen! 

✔100% vrijblijvend ✔Bespaar tot 30% ✔ 60 seconden

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Merken
 • /
 • Canadian Solar Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Canadian Solar Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Ben jij geïnteresseerd in het plaatsen van zonnepanelen op jouw huis, garage of kantoorpand, maar zie je door de bomen het bos niet meer?

In de reeks zonnepanelen reviews van Zonnepaneel Centrul gaan we vandaag inzoomen op de Canadian Solar zonnepanelen.

Zo gaan we even in op de geschiedenis van het merk en gaan we ook kijken naar de Canadian Solar zonnepanelen prijs. Uiteraard komen de verschillende kenmerken van de zonnepanelen ook voorbij en geven we aan het eind van dit artikel nog onze mening en ervaringen met dit merk.

Nieuwsgierig geworden naar meer? Je leest het in onze Canadian Solar Zonnepanelen Review!

Over Canadian Solar

Voordat je überhaupt overgaat tot aankoop van de Canadian Solar zonnepanelen (of de zonnepanelen van enig ander merk) is een stukje achtergrondinformatie wel op zijn plaats. Je wil immers wel weten van wie je de zonnepanelen koopt, en dit laat ook direct of het bedrijf met de goede intenties werkt. 


Het bedrijf is, zoals de naam ook al een beetje weggeeft, opgericht in Canada in 2001. Dat betekent ook direct dat het bedrijf al meer dan 20 jaar ervaring heeft! Sindsdien werkt het bedrijf als een algemene energieleverancier met verschillende zogenoemde ‘dochterondernemingen’.


Deze ondernemingen zitten gevestigd in maar liefst 24(!) verschillende landen en 6 continenten. Het merk is dus ook actief op de internationale markt. Het hoofdkantoor van het bedrijf zit dan ook gevestigd in het Canadese Ontario. Anno 2022 behoren Canadian Solar zonnepanelen tot de top 3 van grootste fabrikanten wereldwijd!


En dat is ook niet gek, want het bedrijf heeft maar liefst meer dan 8.500 medewerkers in dienst in de verschillende vestigingen. 


En nog een laatste feitje over dit bedrijf: in 2003 behaalde het bedrijf als eerste het automotive industrie keurmerk (ISO:TS16949)

Canadian Solar zonnepanelen gratis vergelijken? Vraag vrijblijvende offertes op!

 • Wil jij de beste prijs voor je zonnepanelen?
 • Wil je panelen met het hoogste vermogen?
 • Wil je jouw investering zo snel mogelijk terugverdiend hebben?
 • Wil je de beste prijs-kwaliteit zonnepanelen?

Vul je wensen en gegevens in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 4 verschillende offertes van zonnepanelen installateurs.

Rendement van Canadian Solar zonnepanelen

Een ander puntje dat toch best relevant is wanneer je zonnepanelen wil kopen is het rendement. Het rendement staat gelijk aan hoeveel de zonnepanelen jou kunnen opleveren.

Gemiddeld ligt het rendement van zonnepanelen tussen de 5% en 25%. 

Deze informatie mag uiteraard niet ontbreken in deze Canadian Solar zonnepanelen review. 

Dit rendement wordt over de jaren heen meestal wel iets minder, maar dat is vrij gebruikelijk. We vallen maar direct met de deur in huis: de zonnepanelen van Canadian Solar hebben niet het aller grootste rendement. Maar dat is ook niet erg, want de zonnepanelen met het hoogste rendement zijn direct ook aanzienlijk duurder.

Gemiddeld heeft een zonnepaneel van Canadian Solar een rendement van net onder de 17%, en dat is dan nog best wel netjes.

Dit is lager dan die van commerciële zonnepanelen; daar ligt het rendement rond de 22%. Maar de lage prijs van de zonnepanelen compenseert dit aardig goed. Een andere goede optie welke je kunt overwegen zijn de zonnepanelen van het merk Solarwatt. Lees hier onze review over het merk Solarwatt.


Canadian Solar zonnepanelen Prijs

Let’s talk money: wat zijn de Canadian Solar zonnepanelen kosten nu precies? Het is belangrijk dat je hier van tevoren al inzicht in hebt natuurlijk. Zo kan je al een beetje een inschatting maken van de mogelijke kosten wanneer je zonnepanelen aanschaft van dit merk. 

Gemiddeld ligt de Canadian Solar zonnepanelen prijs tussen de 180 en 200 euro, bij het zonnepaneel model CS6P-275M met een vermogen van 275 Watt.

Maar wat de prijs exact is, is natuurlijk ook afhankelijk van het model, de grootte en het vermogen van de zonnepanelen. 

Daarnaast kan de prijs ook verschillen per aanbieder. Bij de één valt de prijs hoger uit, bij de ander lager. Tevens zijn de installatiekosten ook nog een ding: hierdoor wordt de prijs vaak nog duurder omdat dit niet bij de kosten van de zonnepanelen zit ingerekend. 

In sommige gevallen biedt een merk verschillende zonnepanelen aan met verschillende vermogens, zoals bijvoorbeeld 300 Wp en 400 Wp. Dit is bij de Canadian Solar zonnepanelen ook het geval. Houd daar dus goed rekening mee voor je overgaat op aankoop.


Canadian Solar zonnepanelen Kenmerken

Wat zijn de belangrijke kenmerken van de Canadian Solar zonnepanelen? Dit is wel iets wat belangrijk is om te weten wanneer je op zoek bent naar goede zonnepanelen. Zo weet je namelijk precies wat je ervan mag verwachten. Daarom hebben wij hieronder de verschillende kenmerken op een rijtje gezet.

Afmetingen

Allereerst de afmetingen van de zonnepanelen. Deze verschillen uiteraard per model, en bij Canadian Solar is dat niet anders. Hun meest verkochte model heeft een afmeting van 982 x 1638 mm, maar dit kan natuurlijk ook in een ander formaat als dat beter past.

Vermogen

En dan het vermogen van de Canadian Solar zonnepanelen. Dit is het vermogen dat een zonnepaneel aan energie kan opwekken onder de ideale omstandigheden. Het vermogen van een Canadian Solar zonnepaneel ligt tussen de 210 en 320 Watt, afhankelijk van het model.

Garantie

Garantie is een soort indicatie vanuit de fabrikant van hoe lang het product ten minste mee moet gaan zonder dat deze kapot gaat (buiten jouw eigen kunnen om).

Dit laat ook direct zien hoeveel vertrouwen een bedrijf heeft in de werking van haar product. Canadian Solar biedt een garantie van 25 jaar beperkte gebruiksgarantie en 10 jaar beperkte productgarantie.

Celtype

En tot slot bespreken we nog de verschillende celtypes die een zonnepaneel kan hebben. In het geval van Canadian Solar zijn dit er twee: zowel polykristallijne zonnepanelen als monokristallijne zonnepanelen. Dit verschilt wederom per model.


Onze Canadian Solar zonnepanelen ervaringen

Als laatste gaan we nog even in op de Canadian Solar ervaringen. De ervaringen van eerdere klanten en instanties als de Consumentenbond zijn een goede indicatie van de betrouwbaarheid, service en klantgerichtheid van een bedrijf. Als eerdere klanten heel tevreden waren, is de kans immers groter dat jij ook tevreden zal zijn.

Op het internet wordt er vrij positief gesproken over de Canadian Solar zonnepanelen. Zo werken de panelen naar behoren en zit er een garantie op van 25 jaar. Er wordt wel gesproken over het rendement: deze is niet zo hoog als bij andere zonnepanelen bedrijven.

Echter wordt er ook aangegeven dat de prijs hierdoor lager is. Je betaalt dus aanzienlijk minder. In een Canadian Solar review werd ook genoemd dat de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit erg goed is, daar was verder niks op aan te merken. Benieuwd naar de zonnepaneel merken met de beste prijs-/kwaliteitsverhouding? Bekijk deze hier!

Ook is de klantenservice van het bedrijf redelijk goed toegankelijk en word je bij eventuele vragen en/of klachten vrij snel geholpen. Dat is heel erg belangrijk! Wanneer je nog een Canadian Solar review wil lezen, kan je ook altijd zelf nog even op het internet kijken. Van wat wij zien en lezen, zit het met dit merk wel goed. 


Andere bekeken ook

>