fbpx

Vergelijk offertes en bespaar!

Nooit waren zonnepanelen zo goedkoop als nu, dit is het moment voor zonnepanelen! 

✔100% vrijblijvend ✔Bespaar tot 30% ✔ 60 seconden

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Merken
 • /
 • Coolblue Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Coolblue Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Ben jij klaar om komend jaar je eigen zonne-energie op te wekken, en wil je dit doen via de zonnepanelen service van Coolblue? Gefeliciteerd, je hebt je eerste stap gezet!

Wij van Zonnepaneel Centrum hebben ons vastgebeten in de zonnepanelen markt en weten inmiddels (bijna) alles over de verschillende merken en installatiebedrijven. In deze Coolblue Zonnepanelen review gaan we in op de kosten, de opbrengst, de garantie en nog veel meer. Lees dus snel verder!

Coolblue Zonnepanelen Review
in het kort

coolblue zonnepanelen

De zonnepanelen van Coolblue zijn een prima optie voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare partij voor het laten installeren van hun zonnepanelen.

Alles gebeurt bij Coolblue in eigen beheer, van de adviseur waarmee je jouw eerste offerte mee behandelt tot aan de zonnepanelen installateur die de panelen voor je plaatst. Voor je een offerte ontvangt doe je eerst een telefonische intake. In deze intake proberen ze alvast een beeld te krijgen van jouw woonsituatie.

Hoewel het een goede optie kan zijn, zouden we je adviseren om altijd offertes te vergelijken van zonnepanelen. Hier bespaar je snel tot zo'n 40% mee. Via onderstaande knop vergelijk je direct 4 verschillende zonnepanelen-specialisten uit jouw regio.


Waarom zonnepanelen installeren door Coolblue?

Waarom zou je kiezen voor Coolblue zonnepanelen en waarom juist niet? Zonnepaneel Centrum vertelt het je uitgebreid op deze pagina. De belangrijkste punten hebben we hieronder echter voor je samengevat.

Voordelen
 • Alles gebeurt bij Coolblue in eigen beheer, van de adviseur waarmee je jouw eerste offerte mee behandelt tot aan de zonnepanelen installateur die de panelen voor je plaatst. Hetzelfde geldt ook voor het serviceteam. Mocht er ooit iets mis gaan met je systeem of installatie, krijg je altijd te maken met een echte Coolblue-medewerker.
 • Uitstekende en betrouwbare service
 • Te combineren met energie contracten van Coolblue zelf: Coolblue Energie. Coolblue Energie levert stroom en gas naar consumenten toe, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Essent. Ook Bauer biedt zonnepanelen aan.
Nadelen
 • Werken slecht met een klein aantal merken, hierdoor zijn je opties beperkt en maak je wellicht niet de beste keuze
 • Er zijn vooral wat klachten over de communicatie van de Coolblue Zonnepanelenafdeling. Wel is het zo dat deze klachten vaak direct worden opgepakt.

Waarom zonnepanelen Offertes vergelijken?

 • Vergelijk prijzen van 4 specialisten
 • Bespaar tot 40%
 • Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend
 • Lokale specialisten uit jouw eigen regio

Coolblue zonnepanelen kosten

De kosten van zonnepanelen bij Coolblue zijn afhankelijk van het soort en het merk. Momenteel werkt Coolblue voornamelijk met 3 soorten en merken zonnepanelen samen, ieder met eigen kosten:

Naam

Vermogen

Coolblue zonnepanelen prijzen

Suntech 405 Wp Ultra V mini

405 Wattpiek

+- € 150,-

REC 365 Wp Alpha

365 Wattpiek

+- € 230,-

REC 400 Wp

400 Wattpiek

+- € 290,-

Je hebt ze al eerder in de tabel voorbij zien komen natuurlijk, maar er zijn verschillende soorten zonnepanelen van Coolblue om uit te kiezen.

En om jou te helpen het juiste model te kiezen, hebben wij voor deze Coolblue zonnepanelen review hieronder de verschillende soorten op een rijtje gezet met een korte uitleg! 

Zo weet jij binnen no-time welk model het beste bij jou past! Elke installatie komt met een bijbehorende micro-omvormer. De micro-omvormer zorgt ervoor dat de opgewekte energie daadwerkelijk gebruikt kan worden als stroomvoorziening van je woning.


Welke merken zonnepanelen levert Coolblue?

Suntech-Ultra-V-mini-405-Wp-Mono-zonnepaneel-500x-450-

Suntech 405 WP Ultra V mini

Deze Suntech zonnepanelen zien er het minst mooi uit van bovenstaande opties. Het is echter wel de ‘goedkoopste’ optie. Voor deze prijs heb je echter prima panelen. De witte plaat achter de zonnecellen zorgt ervoor dat de panelen niet te warm worden en het rendement hoog blijft. Ook blijft het hierdoor lekker koel in huis omdat de warmte niet volledig wordt geabsorbeerd.  

De kosten van deze zonnepanelen bij Coolblue zijn rond de 150 euro

REC 365 Wp Twinpeak Full Black

De REC 365 Wp Twinpeak is de middelde uit het rijtje en staat qua prijs en kwaliteit het meest in balans. Het design is erg mooi van deze zonnepanelen waardoor het ook een goede optie is als je een schuin dak hebt. Het bedrijf is Scandinavisch en de panelen worden geproduceerd in Singapore.

De Coolblue zonnepanelen prijs van dit type paneel is rond de 230 euro

REC 400 Wp Alpha Full Black

De meest premium optie! Over de hele levensduur zijn deze panelen veruit het best. De hogere aanschafprijs zorgt er echter ook voor dat de terugverdientijd iets langer is. Schaf deze panelen alleen aan wanneer je van plan bent om minimaal 15 jaar op hetzelfde adres te blijven wonen.

De kosten voor dit model zijn rond de 280 euro

* Kosten zijn inclusief BTW en exclusief installatiekosten
* Coolblue zonnepanelen kosten dienen ter indicatie en kunnen constant aan verandering onderhevig zijn

Wist je dat?

Je kunt de btw van zonnepanelen terugvragen bij de belasting. Wanneer je via ons offertes opvraagt kunnen onze specialisten je direct helpen bij het terugvragen van de BTW.  Klik hier om direct 4 offertes aan te vragen!


Coolblue zonnepanelen afmetingen

De grootste Coolblue zonnepanelen afmetingen zijn 172,4 centimeter bij 113,4 centimeter. Dit geldt voor de zonnepanelen van Suntech. Deze wegen 22,1 kg.

Wanneer je bij Coolblue zonnepanelen koopt van het merk REC zijn de afmetingen 172,1 cm bij 101,6 cm. Deze zijn dus iets kleiner waardoor er ook meer op je dak passen. Wanneer beide maten niet helemaal geschikt zijn voor jouw dak, is het altijd raadzaam om ons artikel over andere bekende zonnepaneel merken te raadplegen.

Een goede installateur kan trouwens precies uitrekenen hoeveel zonnepanelen er op je dak passen. Dit is wel afhankelijk van een aantal factoren.

Zo moet er altijd ruimtes tussen de verschillende panelen zitten. Hoeveel deze ruimtes zijn is o.a. afhankelijk van of je een schuin dak of plat dak hebt.  

Wil je hierover vakkundig advies krijgen? Onze Zonnepaneelcentrum partners kunnen je helpen met het uitrekenen hoeveel panelen je nodig hebt en hoeveel er op je dak passen.

Wanneer je jouw gegevens en wensen achterlaat in ons formulier, ontvang je zonnepanelen offertes van 4 verschillende specialisten. En ja, deze zijn volledig op maat voor jou gemaakt.

afmeting zonnepanelen coolblue

Hoe zit het met de opbrengst?

De opbrengst is van veel factoren afhankelijk, waaronder het aantal Wattpiek van de zonnepanelen zelf. Hier hebben we eerder op deze pagina al wat meer over verteld.

Hieronder zijn nog een aantal factoren die van invloed zijn op de opbrengst van Coolblue zonnepanelen. Zonder deze specifieke informatie kunnen we je geen precieze opbrengstcijfers geven. 

Wil je dit wel? Vraag dan onze offertes aan. Dit is gratis en vrijblijvend maar geeft je wel een goed beeld van de kosten, opbrengst en terugverdientijd. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen is 7 jaar.

Factoren die van invloed zijn op de opgewekte stroom van je zonnepanelen:

 • aantal panelen
 • aantal zon/schaduw uren
 • de omvormer
 • het type/soort paneel

Aantal panelen

Deze spreekt voor zich, hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe meer energie je kunt opwekken. Hier zit in principe geen limiet aan behalve dat je er wel de ruimte voor moet hebben (oppervlakte van het dak). Sommige mensen laten zelfs zonnepanelen in de tuin plaatsen.

Aantal zon / schaduw uren

Elk uur dat de schaduw de zon blokkeert kan er geen of minder stroom worden opgewekt. Een installateur houdt hier altijd rekening mee en je mag er dus vanuit gaan dat hij of zij een goede berekening maakt.

Omvormer

Wat veel consumenten niet weten is dat de omvormer bij je zonnepanelen set ook heel veel invloed heeft op hoeveel zonne energie je kunt opwekken. Wanneer je je zonnepanelen door Coolblue laat installeren heb je de keuze uit 'normale' omvormers en micro omvormers;

 • een standaard seriële omvormer
 • een premium seriële omvormer van SolarEdge
 • een parallelle EnPhase micro-omvormer

De specialisten kunnen jou hier het best over adviseren. Houdt er echter wel rekening mee dat seriële omvormers om de ongeveer 13 jaar vervangen moeten worden en dat dit niet goedkoop is. Verderop in deze Coolblue zonnepanelen review gaan we nog dieper in op de levensduur en garanties op een omvormer.

Type / soort paneel

Tot slot nog het soort paneel. Een monokristallijn zonnepaneel heeft niet hetzelfde rendement als een polykristallijn paneel. Zowel mono- als poly zonnepanelen hebben voordelen en nadelen. Laat onze vakmensen je dan ook vrijblijvend adviseren!

Welk merk zonnepanelen gebruikt Coolblue?

Coolblue maakt vooral gebruik van zonnepanelen van Suntech en REC. Beide zijn betrouwbare A-merken, waarbij de REC panelen het meest kosten maar ook het meeste ppleveren.


Hoe zit het met de Coolblue zonnepanelen garantie?

Hoe zit het met de garantie op Coolblue zonnepanelen? Dat antwoord geven we je graag. Coolblue hanteert dezelfde garantie zoals deze door de fabrikant verstrekt wordt. Bij de Suntech 405 Ultra V mini is dat 12 jaar.

De meest premium keuze (REC 400 Wp) komt echter met 25 jaar productgarantie! 

Voor de omvormers geldt hetzelfde. Hier zit 10 - 12 jaar productgarantie op. Wanneer je echter kiest voor de ENPHASE micro-omvormer profiteer je 25 jaar lang van garantie.

Lees hier meer over hoe zonnepanelen garantie werkt. Wil je aanspraak maken op je garantie? Dan kan dit door contact op te nemen met de zonnepanelen afdeling van Coolblue.

Onze Coolblue zonnepanelen ervaringen

We hebben voor deze Coolblue zonnepanelen review verschillende test-aanvragen gedaan om een oordeel te kunnen vellen over onze Coolblue zonnepanelen ervaringen. Wij zijn zeer onder de indruk van de vriendelijke medewerkers aan de telefoon. 

Alles wordt helder uitgelegd en niemand probeert je iets op te dringen. Daarnaast is het wel zo prettig dat ze alles in eigen beheer hebben. Wanneer je heel prijsbewust bent adviseren we je echter wel om ook een aantal offertes bij andere partijen op te vragen. 

In sommige gevallen kun je hiermee tot wel 1100 euro besparen op je zonnepanelen. Het aanvragen van offertes is kosteloos en kan gemakkelijk via het formulier hieronder.


Andere bekeken ook

>