Zonnepanelen iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of zonnepanelen interessant zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Merken
 • /
 • Essent Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Essent Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Duurzame energie, het is een hot topic. Zeker met de hoge energiekosten zijn mensen steeds meer op zoek naar goedkopere EN duurzamere alternatieven. Ook energieleverancier Essent ziet deze vraag toenemen en komt daardoor met een eigen service: Essent Zonnepanelen.

In deze Essent zonnepanelen review op Zonnepaneel Centrum vertellen wij je alles over de kosten, de geleverde merken en onze ervaringen! Lees snel verder

Essent Zonnepanelen Review
in het kort

Essent Logo

Kiezen voor zonnepanelen van Essent is een prima keuze als je een kant-en-klare oplossing wil voor een eerlijke prijs. 

Met drie soorten panelen hebben ze een goede oplossing voor ieder type consument. Ook helpen ze je graag met je Btw-teruggave, wat voor sommige mensen een groot pluspunt is.

Nadeel is echter dat ze met vaste servicepartners werken, waarbij de service erg kan verschillen. Qua prijsniveau zijn ze niet de duurste in de markt, maar ook zeker niet de goedkoopste. 

Wij raden je altijd aan om enkele aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo kun je tot wel 34% besparen op de kosten en kun je ook goed zien hoe een installatie bedrijf te werk gaat. 

Via onderstaande knop vergelijk je direct 4 verschillende zonnepanelen-specialisten uit jouw regio.


Waarom Essent zonnepanelen kopen?

Waarom zou je Essent zonnepanelen kopen en niet ergens anders? We beginnen deze Essent zonnepanelen review door je te vertellen over de voordelen als de nadelen van Essent zonnepanelen. Nog meer weten? Onder dit kopje gaan we dieper in op de kosten en welke soort zonnepanelen Essent levert 

Voordelen Essent zonnepanelen 

 • Naast 25 jaar productgarantie (dit is gebruikelijk in de markt), biedt Essent ook 25 jaar garantie op het vermogen. 
 • Hulp bij Btw-teruggave
 • Betrouwbare partij bij de Nederlandse consument
 • Extra korting op zonnepanelen via het Thuisvoordeelprogramma van Essent

Nadelen Essent zonnepanelen 

 • Werken met verschillende servicepartners die niet in dienst zijn bij Essent zelf. De kwaliteit van de service kan dus erg verschillen.
 • Er zijn partijen die goedkoper zijn
 • Bieden slechts 3 soorten panelen aan. Deze zijn van prima kwaliteit maar niet altijd de beste voor iedere situatie.
 • Levering en installatie pas na 6 weken

Essent zonnepanelen kosten

De Essent zonnepanelen kosten vind je hieronder. Essent levert 3 verschillende modellen zonnepanelen; Comfort, Comfort Plus en Premium. Ieder met een eigen vermogen, maar wel altijd 25 jaar product en vermogensgarantie.

Wat dit precies inhoudt, vertellen we verderop in dit artikel. De zonnepanelen van Essent toch niet helemaal geschikt voor jou? Bekijk dan ons artikel eens over de beste zonnepanelen leveranciers van dit moment. Hieronder vind je de tabel met de Essent zonnepanelen prijzen.

Model

Vermogen

Essent zonnepanelen prijzen

Comfort

365 Wp

+- € ??,-

Comfort Plus

395 Wp

+- € ??,-

Premium

405 Wp

+- € ??,-

Zonnepanelen huren via Essent?

Misschien ben je op deze pagina terechtgekomen, omdat je gehoord hebt dat je bij Essent ook zonnepanelen kon huren. Helaas is dat niet meer het geval. Omdat het rendement stukken hoger is op gekochte panelen, heeft Essent besloten om te stoppen met de verhuurservice.


Welke merken zonnepanelen levert Essent?

Steeds meer grote bedrijven zijn begonnen met het aanbieden van zonnepanelen. Zo levert ook Vattenfall zonnepanelen, en zelfs partijen als IKEA en Coolblue zijn zich in deze markt gestort.

comfort essent

JA Solar 365 Wp (Comfort)

De 'goedkoopste' zonnepaneel uit het aanbod. De JA Solar 365 Wp heeft een opbrengst van 365 Wattpiek en net als de andere modellen een prima design (strak en zwart). Een groot nadeel: op dit model wordt maar 15 jaar productgarantie geleverd. Dit is minder dan bij het Premium model van Essent en ook minder dan sommige andere merken.

De kosten van deze zonnepanelen bij Essent zijn rond de 170 euro.

comfort plus

JA Solar 395 Wp (Comfort Plus)

Wanneer je bij Essent zonnepanelen kiest voor de Comfort Plus variant krijg je de JA Solar 395 Wattpiek geleverd. Door de 108 cellen technologie heeft deze een hogere opbrengst dan het 'normale' Comfort model hierboven. Garantie op het vermogen is hetzelfde, 15 jaar. Dit zonnepaneel is ideaal voor wanneer je een goede keuze wil maken tussen prijs en kwaliteit.

De kosten voor dit model zijn rond de 195 euro.

essent premium zonnepanelen

REC Alpha Pure Black 405 Wp (Premium)

Is jouw keuze gevallen op de Essent zonnepanelen Premium? Dan ontvang je panelen van het merk REC. Om precies te zijn de REC Alpha Pure Black 405 Wp. Dit is een prachtig vormgegeven paneel met een superstrak en zwart design. REC is een absoluut A-merk (tier 1) in de markt en de kosten van deze panelen zijn dan ook wat duurder. Daar staat wel tegenover dat het vermogen hoger is. Een extra voordeel is dat je profiteert van 25 jaar vermogensgarantie in plaats van 15 jaar.

De kosten van deze zonnepanelen bij Essent zijn rond de 275 euro.

* Kosten zijn inclusief Btw en exclusief installatiekosten
* De Essent zonnepanelen kosten kunnen veranderen na verloop van tijd. Wij zorgen dat deze pagina regelmatig wordt geüpdatet.

Wist je dat?

Je kunt de BTW van zonnepanelen terugvragen bij de belasting. Wanneer je via ons offertes opvraagt kunnen onze specialisten je direct helpen bij het terugvragen van de BTW.  Klik hier om direct 4 offertes aan te vragen!


Essent zonnepanelen afmetingen

De afmetingen van een zonnepaneel zijn belangrijk omdat het invloed heeft op hoeveel panelen je op je dak kunt installeren. Uiteraard hoef je dit niet zelf uit te rekenen. Onze deskundige zonnepanelen installateurs rekenen dit graag voor je uit. Vul jouw gegevens in op ons formulier en je ontvangt 4 zonnepanelen offertes van verschillende installateurs. Deze zijn uiteraard gemaakt op basis van jouw specifieke situatie en wensen.

Het Comfort plus model zonnepaneel bij Essent heeft afmetingen van 172,2 cm in de lengte en 113,4 cm in de breedte. De dikte bedraagt 3 centimeter. Het normale Comfort model is 177,6 centimeter lang en 105,2 centimeter breed. De dikte bedraagt 3.5 cm.

Het premium model van REC is een stuk langer. De afmetingen van de REC Alpha Pure Black bedragen 1821 mm lengte x 1016 mm breedte x 30 mm dikte.

afmetingen essent zonnepanelen

Wat levert het op?

Hoewel duurzaamheid belangrijk is voor ons allemaal, besluiten de meeste mensen zonnepanelen te nemen vanwege de uiteindelijke opbrengst. En daar is helemaal niks mis mee. Over het algemeen is de terugverdientijd van zonnepanelen gemiddeld 3 jaar.

Dit hangt echter wel af van verschillende factoren, waaronder de energieprijs etc. Maar ook het aantal zonuren, de oppervlakte van je dak etc. Enkel een specialist kan precies uitrekenen hoelang het duurt voordat jij je investering weer hebt terugverdient.

Om dit precies te laten uitrekenen raden we dan ook aan om gratis en vrijblijvend prijsopgaven op te vragen voor jouw situatie

Hieronder behandelen we alvast de belangrijkste factoren die invloed hebben op de opbrengst.

Oppervlakte dak

De oppervlakte van je dak bepaalt grotendeels hoeveel zonne-energie je kunt opwekken. Hoe groter het oppervlak, hoe meer zonnepanelen er op je dak passen uiteraard. Er zijn echter ook creatieve oplossingen. Sommige mensen plaatsen bijvoorbeeld zonnepanelen in de tuin. 

Type omvormer

Essent werkt met een klein aanbod aan omvormers. Welke omvormer dat is, hangt af van welk type zonnepaneel je uitkiest. Over het algemeen maken we onderscheid tussen standaard omvormers (serieel) en parallel omvormers. 

Als je zonnepanelen laat installeren via Essent zullen zij je vertellen welke omvormer ze meeleveren. Als je op zoek bent naar een losse omvormer verwijzen we je graag door naar de top 5 omvormers. 

Schuin dak of plat dak

Heb jij een schuin dak of een plat dak? Wist je dat je met een schuin dak vaak meer zonne-energie opwekt, doordat je minder ruimte tussen de panelen hoeft over te laten, en dus ook meer zonnepanelen kunt plaatsen?

Dat betekent niet dat je per se een schuin dak nodig hebt. Ook voor platte daken kunnen onze partners een zeer rendabele opstelling maken.

Vermogen van de panelen

Uiteraard is het vermogen van de zonnepanelen zelf ook doorslaggevend. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen levert Essent PV-panelen van 365 Wattpiek tot maximaal 405 Wattpiek. Hoe hoger het aantal Wattpiek, hoe meer vermogen en hoe hoger de opbrengst!

Welk merk zonnepanelen gebruikt Essent?

Essent levert zonnepanelen van de merken JA Solar en REC. Beide zijn merken die bekend zijn. Laatstgenoemde staat het hoogst aangeschreven van de twee.


Hoe zit het met de Essent zonnepanelen garantie?

Zoals je kunt zien is zowel de opbrengst als de vermogensgarantie het hoogst op de premium panelen. Essent geeft de garantie dat de zonnepanelen na 25 jaar nog minimaal 92% van het originele vermogen opleveren.

De Comfort modellen hebben een vermogengarantie van 'slechts' 83%. Lees hier meer over hoe het zit met garantie op zonnepanelen.

zonnepanelen vermogen van Essent (1

Essent zonnepanelen teruglevering

Het kan zomaar voorkomen dat je op sommige dagen meer stroom genereert dan dat je gebruikt. Dat is helemaal niet erg, je kunt de overbodige energie namelijk terugleveren.

Hierbij wordt de stroom doorgezet naar de energieleverancier. Hiervoor word je uiteraard beloond. De precieze teruglevering tarieven zijn afhankelijk van de energieleverancier waarbij jij bent aangesloten. 

De landelijke regeling waarbij is afgesproken dat het mogelijk is om opgewekte stroom te kunnen terugverkopen wordt de salderingsregeling genoemd. Deze wordt langzaam afgebouwd in de komende jaren. Wanneer deze vervalt, is een thuisbatterij het beste alternatief. 

Let op: voor je kunt terugleveren moet je je eerst aanmelden. Je kunt jouw Essent zonnepanelen aanmelden via Enegieleveren.nl.


Onze Essent zonnepanelen ervaringen

Tot slot onze Essent zonnepanelen ervaringen. Om een objectieve conclusie te kunnen trekken, en alle zonnepanelen kosten goed in kaart te brengen hebben we verschillende offertes aangevraagd. Gekeken naar zowel de kwaliteit van de panelen, de opbrengst, prijzen en algehele service, zijn we redelijk te spreken over Essent. 

Een ding wat ons wel stoort, is het beperkte aanbod. Essent levert als grote energieleverancier prima PV-panelen, maar om de beste set-up voor iedere klant te kunnen installeren heb je in onze ogen een breder aanbod nodig. Iedere situatie van een consument is tenslotte anders.

Zo heeft het ene huishouden een schuin dak, en de ander minder zonuren bijvoorbeeld. Ook heb jij eigen voorkeuren over maximale investering en terugverdientijd. 

Oriënteer je zeker op de zonnepanelen van Essent, maar kijk ook verder. Een vergelijking van verschillende prijsvoorstellen levert nieuwe inzichten op en een forse kostenbesparing.

Soms kan dit wel 900 euro schelen op het totaalplaatje. Het aanvragen van offertes via Zonnepaneel Centrum is kosteloos en kan gemakkelijk via het formulier hieronder.


Andere bekeken ook

>