fbpx

Vergelijk offertes en bespaar!

Nooit waren zonnepanelen zo goedkoop als nu, dit is het moment voor zonnepanelen! 

✔100% vrijblijvend ✔Bespaar tot 30% ✔ 60 seconden

Glas-glas zonnepanelen

Wat zijn glas-glas zonnepanelen? Het is een vraag die we regelmatig voorbij zien komen. Niet zo gek overigens: Glas-glas zonnepanelen zijn namelijk de nieuwste en meest revolutionaire zonnepanelen op de markt.

Deze zonnepanelen bestaan - zoals de naam al doet vermoeden - uit twee lagen glas. Hierdoor hebben deze panelen veel minder last van vocht problemen, mechanische spanningen en temperatuur verschillen.

Het voordeel hiervan? De degradatie van de panelen is veel lager. Hierdoor wek je voor een langere tijd veel meer energie op waardoor je rendement een stuk hoger is. Ook gaan de panelen vaak langer mee.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder want in dit artikel gaan we je alles vertellen over glas-glas zonnepanelen.

Bereken hoeveel jij kunt besparen met Zonnepanelen:

 • Bespaar gemiddeld € 1.400 per jaar
 • Terugverdientijd van gem. 3 jaar
 • Binnen 4 weken geïnstalleerd

Wat zijn Glas-glas zonnepanelen?

Reguliere zonnepanelen zijn opgebouwd op basis van verschillende lagen. Bij Glas-glas zonnepanelen worden deze lagen met zonnecellen ingesloten tussen twee lagen glas.

Doordat zowel de voorzijde als achterzijde van deze panelen uit glas bestaat, brengt dit verschillende voordelen met zich mee. Zo is er minder kans op schade door vocht, werken de glaspanelen beter met temperatuurverschillen en is de mechanische spanning beter te reguleren.

Mede door deze voordelen is de degradatie van glas-glas panelen veel lager. Hierdoor zullen de panelen voor een langere periode een maximaal zonnepanelen-rendement kunnen behalen.

Glas-glas zonnepanelen zijn er momenteel in twee verschillende vormen:

 • Aluminium frame glas-glas panelen
 • Frameloze panelen

Vooral de frameloze zonnepanelen zien er een beetje vreemd uit, dit omdat het eigenlijk niets meer is dan een groot stuk glas met wat connectoren aan de achterkant. Glas-glas zonnepanelen zijn bijna altijd zwart van kleur.

glas-glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen zijn vaak zwart en zien er luxe uit

Wist je dat?

Glas-glas zonnepanelen leveren na 30 jaar nog 87% van het originele rendement op. Bij traditionele zonnepanelen is dit 80% na 25 jaar. De degradatie is bij glas-glas zonnepanelen een stuk lager dan bij reguliere PV-zonnepanelen.


Wat zijn de voor- en nadelen van Glas-glas zonnepanelen?

Waarom zou je eigenlijk voor Glas-glas zonnepanelen kiezen? Welke voordelen heeft het ten opzichte van andere zonnepaneel soorten?  


Om antwoord te geven op bovenstaande vragen hebben we hieronder de belangrijkste voor- en nadelen van het gebruik van Glas-glas zonnepanelen op een rijtje gezet.

Voordelen Glas-glas zonnepanelen
 • Hoger rendement: Fabrikanten van glas-glas zonnepanelen beweren dat deze zonnepanelen gemiddeld 25% meer opbrengen dan reguliere zonnepanelen. Dit hogere rendement is voornamelijk te danken aan de lage degradatie.
 • Lange levensduur: De levensduur van glas-glas zonnepanelen is 40 jaar, bij reguliere zonnepanelen is dit 25 jaar. Dit betekent dat glas-glas panelen een stuk langer meegaan dan reguliere zonnepanelen.
 • Beter bestendig tegen vocht: Dankzij de glaslagen aan twee kanten kan water lastiger bij de zonnecellen komen. Hierdoor kunnen cellen en zoldering niet snel gaan oxideren. Dit komt de levensduur van de zonnepanelen ten goede.
Nadelen
Glas-glas zonnepanelen
 • Prijs ligt hoger: Gemiddeld gezien betaal je zo'n 20 tot 50% meer voor glas-glas panelen. Vooral glas-glas panelen met een frame zijn een stuk duurder dan reguliere zonnepanelen.
 • Zwaar in gewicht: Glas-glas zonnepanelen zijn ontzettend zwaar. Dit zorgt ervoor dat de panelen moeilijk te verplaatsen zijn en dat de installatie een stuk duurder is. 

Wat zijn de kosten van Glas-Glas zonnepanelen?

Nu je weet wat de voor- en nadelen zijn van glas-glas zonnepanelen is het tijd om over te gaan naar een ander belangrijk onderdeel: de prijs van glas-glas zonnepanelen.

Gemiddeld ligt de prijs van glas-glas zonnepanelen zo'n 20% hoger dan reguliere zonnepanelen. Dit komt neer op een prijs van € 850 per glas-glas zonnepaneel inclusief montage en btw.

Wanneer je kiest voor een glas-glas zonnepaneel zonder frame dan betaal je nog meer. Dit is vaak zo'n 30% tot 50% meer dan een traditioneel zonnepaneel, vaak komt dit neer op een prijs van € 1000 per paneel.

Benieuwd naar de prijs van glas-glas zonnepanelen in relatie tot andere zonnepanelen? Hieronder vind je een tabel met de verschillende soorten waar we kijken naar het vermogen en de gemiddelde prijs per paneel.

Soorten

Gem prijs per paneel

Rendement

Pluspunt

1. Monokristallijn

€700

Zeer hoog

Ideaal voor kleine daken

2. Polykristallijn

€600

Goed

Perfect voor grote oppervlaktes

3. Amorf (dunne film)

€400

Laag

Ideaal voor voertuigen, zonwering en carports

4. Glas-glas

€900

Zeer hoog

Lange levensduur


Hoe werken glas-glas zonnepanelen?

Glas-glas zonnepanelen worden gezien als de zonnepanelen van de toekomst. Dit komt onder andere door de lange levensduur en de lage degradatie. Een glas-glas zonnepaneel levert na 30 jaar nog 87% aan energie waar dit bij reguliere zonnepanelen slechts 80% is.

Traditionele zonnepanelen bestaan vaak uit 5 verschillende lagen. De zonnecellen worden bevestigd op folie, vacuüm verpakt met EVA-folie en uiteindelijk afgedekt met een glasplaat.

Dit alles wordt samengehouden met een aluminium frame. Het voordeel hiervan is dat de zonnepanelen heel erg licht en handelbaar zijn. Het nadeel? De cellen zijn kwetsbaar waardoor je snel beschadigingen krijgt. Dit kan ervoor zorgen dat het rendement van de zonnepanelen na verloop van tijd minder wordt.

Bij glas-glas zonnepanelen is dit wel anders. Zo zitten de zonnecellen ingepakt tussen twee verschillende glasplaten waardoor ze niet kunnen scheuren. Ook is de degradatie hierdoor aanzienlijk minder.


Conclusie glas-glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen worden door specialisten gezien als de beste zonnepanelen voor de toekomst. Zo gaan de zonnepanelen over het algemeen langer mee dan andere zonnepanelen. Ook bieden deze panelen een rendement dat hoger ligt dan bij andere panelen.

Door dat de panelen minder snel degraderen profiteer je bovendien voor een langere periode van dit hoge rendement.

Naar verwachting worden glas-glas panelen de komende jaren nog flink doorontwikkeld, hierdoor zal de prijs de aankomende tijd waarschijnlijk nog flink gaan dalen. Wel zijn zonnepanelen van glas op dit moment veruit de duurste zonnepanelen.

Benieuwd of zonnepanelen voor jou interessant zouden kunnen zijn? Vraag hieronder geheel vrijblijvend 4 verschillende offertes op!

Bereken hoeveel jij kunt besparen met Zonnepanelen:

 • Bespaar gemiddeld € 1.400 per jaar
 • Terugverdientijd van gem. 3 jaar
 • Binnen 4 weken geïnstalleerd

Andere bekeken ook

>