fbpx

Vergelijk offertes en bespaar!

Nooit waren zonnepanelen zo goedkoop als nu, dit is het moment voor zonnepanelen! 

✔100% vrijblijvend ✔Bespaar tot 30% ✔ 60 seconden

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Merken
 • /
 • IKEA Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

IKEA Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

We kennen de Zweedse meubelgigant vooral van de kasten, bedden en grote winkels door heel het land. Het is nu echter ook mogelijk om bij IKEA-zonnepanelen aan te schaffen. De vraag is echter, moet je dit doen? Wat zijn de kosten vs. de opbrengst en minstens net zo belangrijk: hoe zijn de ervaringen van anderen met zonnepanelen van IKEA (geproduceerd door SVEA Solar).

Wij van Zonnepaneelcentrum.nl zochten het voor je uit en delen onze Ikea zonnepanelen ervaringen in deze review!


Wat zijn IKEA-zonnepanelen?

IKEA zijn zonnepanelen die verkocht en geleverd worden door IKEA zelf. De panelen zelf worden geproduceerd door SVEA Solar, een Europese energieleverancier. Er zijn 2 soorten IKEA-zonnepanelen, de SOLSTRÅLE BASIC en de SOLSTRÅLE PLUS.


De zonnepanelen van IKEA komen in 395 Wp of 385 Wp. Wp staat voor Wattpiek en geeft het vermogen vaan van een paneel. Wanneer je de panelen bij IKEA aanschaft zit de montage daarbij ingegrepen.


De verwachte zonne-energie die je hiermee kan opwekken over het eerste jaar ligt tussen de 3500 en 3700 kWh. Dit is op basis van 10 zonnepanelen. Uiteraard kun je ervoor kiezen om meer zonne-energie op te wekken door meerdere panelen aan te schaffen.


Beide SVEA Solar zonnepanelen soorten zijn monokristallijn. Dit houdt in dat de panelen uit één kristal per zonnecel bestaan. De BASIC panelen hebben een donkerblauw frame en de PLUS-variant heeft een strak zwart design.

Bij je aanschaf kun je kiezen tussen 2 omvormers. De GOODWE omvormer wordt standaard meegeleverd. Tegen een kleine bijbetaling ontvang je een nog efficiëntere omvormer van SOLAREDGE.


De terugverdientijd is afhankelijk van verschillende factoren, maar ligt gemiddeld rond de 3 jaar. 

Specificaties


Leverancier

SVEA Solar

Soorten IKEA zonnepanelen

SOLSTRÅLE BASIC & SOLSTRÅLE PLUS

Aantal WP

395Wp of 385 Wp

Energieproductie (per jaar)

Tussen de 3500 en 3700 kWH

Type zonnepanelen

Monokristallijn

Terugverdientijd 

+- 7 jaar

Vergelijk gratis vrijblijvende offertes voor zonnepanelen!

 • Wil jij de beste prijs voor je zonnepanelen?
 • Wil je panelen met het hoogste vermogen?
 • Wil je jouw investering zo snel mogelijk terugverdiend hebben?
 • Wil je de beste prijs-kwaliteit zonnepanelen?

Vul je wensen en gegevens in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 4 verschillende offertes van zonnepanelen installateurs.


Wat kosten IKEA-zonnepanelen?

IKEA-zonnepanelen kosten tussen de € 559 en € 575. Let op, dit is op basis van 10 panelen, inclusief BTW, de installatiekosten en het hele systeem (inclusief omvormer). Omdat de panelen niet los te koop zijn is de prijs per los paneel niet terug te vinden of op te vragen.

Daarnaast kun je de BTW terugvragen en kom je als IKEA Family-member in aanmerking voor 15% korting. Bekijk de IKEA-zonnepanelen prijzen hieronder.

Lees tip: Ontdek wat de beste zonnepanelen van dit moment zijn in ons artikel!


Solstrale Basic

Solstrale plus

Kosten incl BTW | 10 panelen + volledige systeem

€ 5.594-

€ 5.751-

Kosten na BTW teruggave | 10 panelen + volledige systeem

€ 4.775,-

€ 4.888,-

Kosten na BTW teruggave en 15% family korting | 10 panelen + volledige systeem

€ 4.010,-

€ 4.120,-


IKEA-zonnepanelen afmetingen

Als je zelf wil uitrekenen hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen dan is het goed om de afmetingen te weten. Deze heb je nodig in je uiteindelijke berekening. De afmetingen van IKEA-zonnepanelen zijn 176 centimeter bij 110 centimeter.

We moeten hierbij wel zeggen dat je het best de installatie door een specialist kunt laten verzorgen, voor welk merk zonnepanelen dan ook.

Ikea zonnepanelen afmetingen

Overige specificaties IKEA-zonnepanelen

Zoals gezegd verschillen de kosten van zonnepanelen per aanbieder. Bij de één betaal je net wat meer of minder dan bij de ander. Wij kunnen ons voorstellen dat je het daardoor best lastig kan vinden om de juiste prijs én aanbieder te vinden.

Gelukkig kunnen wij je daarbij helpen. Via onze website krijg je de kans verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Je kan supermakkelijk je wensen invullen via de website. 

Wanneer je je gegevens en wensen achterlaat, zul je binnen 24 uur tot maximaal 3 of 4 offertes ontvangen in je mailbox voor het plaatsen van 10 (of zelfs meer!) zonnepanelen. Zo weet jij zeker dat je nooit teveel zal betalen!

SOLSTRÅLE BASIC


Wattpiek

395

Design

Donkerblauw met wit

Geschatte opbrengst per jaar

362 kwh

Omvormer

GOODWE (of SOLAREDGE tegen extra betaling)

SOLSTRÅLE PLUS


Wattpiek

385

Design

Strak Zwart

Geschatte opbrengst per jaar

353 kwh

Omvormer

GOODWE (of SOLAREDGE tegen extra betaling)

Goed om te weten: 

 IKEA-zonnepanelen op een plat dak of schuin dak? Het is allebei mogelijk, ook op hellende daken!


Garantie op IKEA-zonnepanelen

Tijd om te kijken naar de garantievoorwaarden op de zonnepanelen van IKEA. Deze garantievoorwaarden verschillen namelijk per merk, lees deze dus altijd goed door. Zo zijn deze van het merk Trina Solar totaal anders dan deze van de Ikea. Zoals je wellicht weet zitten er verschillen tussen de garantie op de hardware, installatie en op het vermogen/rendement.

Installatiegarantie

De garantie op de installatie en eventuele fouten hierin bedraagt 6 jaar. Dit is keurig, aangezien veel installateurs 2 jaar geven.

Omvormer

Op de standaard omvormer die je erbij krijgt zit 10 jaar garantie. Ook dit is erg goed. Bij veel andere specialisten krijg je vaak minder dan tien jaar garantie. Je kunt ook kiezen voor een iets duurdere omvormer van SOLAREDGE. Hier zit 12 jaar garantie op.

Productgarantie

Voor de BASIC en PLUS panelen krijg je 15 jaar garantie. Als een paneel stuk is of niet meer werkt is deze garantie van toepassing. 15 jaar is vergelijkbaar als veel andere fabrikanten.

Vermogensgarantie

De vermogensgarantie houdt in dat je een minimaal vermogen mag verwachten over de gehele levensduur van 25 jaar. 


SVEA Solar / IKEA-zonnepanelen reviews en ervaringen

We hebben uitgebreid gekeken naar reviews en ervaringen met SVEA Solar zonnepanelen via IKEA. Deze reviews komen niet van de IKEA-website zelf, maar van externe review platformen.

Ervaringen met prijs
Zoals SVEA Solar zelf al aangeeft; 'wij zijn niet de goedkoopste en niet de duurste'. Dit klopt. Qua prijzen en kosten liggen IKEA-zonnepanelen ongeveer in het midden van de markt.

Ervaringen met service
Kijkend naar alle reviews van bestaande klanten dan scoren de installateurs zeer hoog op het gebied van service. Zo werkt IKEA samen met vakspecialisten van SVEA Solar voor alle installaties. De montage specialisten weten wat ze doen en hebben duidelijke vakkennis.

Ervaringen met kwaliteit
Er is niks mis met de kwaliteit van zonnepanelen van IKEA, maar het zijn ook niet de beste panelen in de markt. Dit blijkt ook uit het feit dat onze collega's van Zonnepanelen.net al het nieuws naar buiten brachten dat IKEA voor hun eigen vestiging NIET gekozen heeft voor hun eigen merk zonnepanelen! In plaats daarvan kozen zij voor dunne film zonnepanelen van het Japanse merk Solar Frontier*.

Let op: IKEA werkt sinds 2016 samen met SVEA solar. Voor die tijd werkten zij samen met een andere aanbieder. Wanneer je de reviews online bekijkt, bekijk dan alleen de reviews van na 2016. Eerdere IKEA-zonnepanelen ervaringen zijn van dunne film zonnepanelen die ze niet meer aanbieden. Lees hier meer over dunne film zonnepanelen.

* Blaauw, M. (2021, 27 mei). Ikea koopt zonnepanelen van de concurrent. Zonnepanelen.net. Geraadpleegd op 22 december 2021, van https://www.zonnepanelen.net/ikea-koopt-van-concurrent/


Andere bekeken ook

>