fbpx

Vergelijk offertes en bespaar!

Nooit waren zonnepanelen zo goedkoop als nu, dit is het moment voor zonnepanelen! 

✔100% vrijblijvend ✔Bespaar tot 30% ✔ 60 seconden

Kosten 10 zonnepanelen inclusief montage

10 zonnepanelen inclusief montage - De prijzen voor gas, water en licht stijgen ontzettend erg. Dit komt natuurlijk mede door de pandemie, maar ook doordat wij als kikkerlandje steeds afhankelijker worden van andere landen voor de aanvoer van bijvoorbeeld gas. En voor jou als consument heeft dit natuurlijk serieuze gevolgen.

Zo heb je waarschijnlijk aan je portemonnee wel gemerkt dat je meer geld kwijt bent dan bijvoorbeeld twee jaar geleden. Dat is natuurlijk niet niks, en de verwachting is dat dit in de toekomst nog erger gaat worden.

Er zit dan eigenlijk nog maar één ding op: besparen. En als er iets is waar wij Nederlanders goed in zijn, is het dit wel! En zoals er vele manieren naar Rome zijn, zijn er ook veel verschillende manieren waarop je geld kan besparen.

En een zeer bekende manier om dat te doen is natuurlijk met zonnepanelen! In dit artikel gaan we specifiek in op de vraag: Wat kosten 10 zonnepanelen? Hierbij kijken we naar 10 zonnepanelen inclusief montage. 

Een zonnepanelen set van 10 panelen aanschaffen is natuurlijk niet niks. We kunnen ons goed voorstellen dat je hierover twijfelt en wij hopen je met dit artikel meer duidelijkheid te bieden. En aan het eind van het artikel gaan we ook nog kort in op de terugverdientijd, wat niet geheel onbelangrijk is uiteraard! 

Wat kosten 10 zonnepanelen inclusief montage?

Goed, het antwoord op de vraag: Hoeveel kosten 10 zonnepanelen? Is natuurlijk niet specifiek te beantwoorden. Dit is namelijk afhankelijk van onder andere het bedrijf waarbij je de panelen wil aanschaffen. 


Daarom werken wij met gemiddelden. Het kan dus zijn dat dit iets hoger of juist lager zal uitvallen. Ook maken wij onderscheid tussen de kosten voor de panelen zelf, en de montagekosten. Dit zijn de kosten die je moet betalen voor de installatie van de zonnepanelen.


Bij een systeem van 10 zonnepanelen zijn de kosten ongeveer 4.400 euro. Dit is na de wedervraag van btw. Gemiddeld gaan zonnepanelen zo’n 25 jaar mee, dat is natuurlijk best wel lang!


De omvormer moet na ongeveer 12 jaar vervangen worden. Dit zet de opgewekte energie om in stroom dat jij daadwerkelijk kan gebruiken. De 10 zonnepanelen kosten komen daardoor natuurlijk iets hoger te liggen. Dat kost ongeveer 1.000 tot 1.200 euro. De montagekosten zijn afhankelijk van het bedrijf waar je de zonnepanelen gaat kopen.


Tip: Wij bieden een gratis service aan waarbij je offertes van verschillende installateurs vrijblijvend kunt vergelijken. Dit doe je door het volgende formulier in te vullen: Zonnepanelencentrum.nl/offertePrijs / kosten 10 zonnepanelen

+- € 4.400,-

Opbrengst

3843 kWh

Besparing per jaar

+- € 900,-

Gemiddelde terugverdientijd

+- 7.5 jaar


Bereken hoeveel jij kunt besparen met Zonnepanelen:

  • Bespaar gemiddeld € 1.400 per jaar
  • Terugverdientijd van gem. 3 jaar
  • Binnen 4 weken geïnstalleerd

Wat is de opbrengst van 10 zonnepanelen?

Waarschijnlijk heb je nu wel een enigszins duidelijk beeld van de kosten (gemiddeld). Maar goed, wat levert dat je dan op? Dat is uiteraard waar het allemaal om draait uiteindelijk. Wederom gaan we hierbij uit van gemiddelden.

Hoeveel dit exact is, is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Zo is waar je woont bijvoorbeeld en hoeveel zonlicht je kan opvangen zeer belangrijk in het maken van een inschatting van de opbrengsten. Maar ook de vraag of je de beste zonnepanelen voor jouw situatie kiest, is belangrijk.

Over een periode van 25 jaar wekken 10 zonnepanelen voor ongeveer 12.000 euro aan stroom op. Dat is een behoorlijk bedrag. Per maand verbruikt een tweepersoons huishouden voor ongeveer 38 euro aan stroom.

Een klein rekensommetje: per jaar komt dat neer op ongeveer 456 euro, en in 25 jaar is dat dan 11.400 euro. Dat betekent dat je met een tweepersoonshuishouden deze gehele 25 jaar je stroom kan halen uit de panelen!

Dat is voor jou, en het milieu, en de rekeningen natuurlijk zeer goed nieuws. Wanneer je een groter huishouden hebt, zal de opbrengst dus relatief gezien lager zijn, omdat je samen meer stroom verbruikt. Je kan er dan ook voor kiezen om meer dan 10 zonnepanelen te laten installeren mocht je dat willen.

Of je nu zonnepanelen bij Essent of een lokale partij aanvraagt, vraag altijd eerst naar een schatting van de opbrengst.


Hoe zit het met de terugverdientijd?

Het is algemeen bekend dat zonnepanelen een flinke investering kunnen zijn. Je kan er geld mee besparen, maar dat is wel pas op lange termijn. In dit geval spreek je over een zogenoemde terugverdientijd. 

Het is belangrijk om te weten wat de terugverdientijd is, zodat je weet of het de investering ook daadwerkelijk waard is. Logisch natuurlijk. Maar net zoals de kosten en opbrengst hebben wij het ook hier over gemiddelden. 

De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen is ongeveer 7,5 jaar. Dat houdt dus in dat je de overige 17,5 jaar ‘kosteloos’ energie kan opwekken met je zonnepanelen. Dit kan natuurlijk iets langer of korter zijn, maar dat is zoals gezegd afhankelijk van verschillende factoren zoals je woonplaats.


10 zonnepanelen kopen? Bekijk de kosten

Zoals gezegd verschillen de kosten van zonnepanelen per aanbieder. Bij de één betaal je net wat meer of minder dan bij de ander. Wij kunnen ons voorstellen dat je het daardoor best lastig kan vinden om de juiste prijs én aanbieder te vinden. 

Gelukkig kunnen wij je daarbij helpen. Via onze website krijg je de kans verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Je kan supermakkelijk je wensen invullen via de website. 

Wanneer je je gegevens en wensen achterlaat, zul je binnen 24 uur tot maximaal 3 of 4 offertes ontvangen in je mailbox voor het plaatsen van 10 (of zelfs meer!) zonnepanelen. Zo weet jij zeker dat je nooit teveel zal betalen!


Andere bekeken ook

>