fbpx

Vergelijk offertes en bespaar!

Nooit waren zonnepanelen zo goedkoop als nu, dit is het moment voor zonnepanelen! 

✔100% vrijblijvend ✔Bespaar tot 30% ✔ 60 seconden

Kosten 14 zonnepanelen inclusief montage

Benieuwd naar de kosten van 14 zonnepanelen inclusief montage? Dan ben je op de juiste plek beland! In dit artikel hebben we alle informatie verzameld over de gemiddelde kosten, opbrengst en terugverdientijd van 14 zonnepanelen. Zo weet je zeker je goed voorbereid bent en niet voor onaangename verrassingen komt te staan!

Wat kosten 14 zonnepanelen inclusief montage?

Gemiddeld kost de aanschaf van 14 zonnepanelen inclusief montage tussen de € 7.000 en € 8.400. Het precieze bedrag is afhankelijk van verschillende factoren waaronder het merk en vermogen van de zonnepanelen, de omvormer die je nodig hebt en de installateur die je kiest.


Een omvormer is nodig om de geproduceerde gelijkstroom om te zetten in bruikbare wisselstroom. Alleen dan kan de groene stroom in huis gebruikt worden. De kosten voor deze omvormer liggen over het algemeen tussen de € 600 en € 1.000, inclusief plaatsing.


Als laatste dienen de zonnepanelen geïnstalleerd te worden door erkende installateurs. De installateurs rekenen gemiddeld tussen de € 30 en € 40 per uur. Voor de installatie van 14 panelen zullen de gemiddelde installatiekosten ongeveer € 2.000 tot € 2.500 bedragen. Vaak zitten de installatiekosten al opgenomen in de totaalprijs van de panelen.Prijs / kosten 14 zonnepanelen

tussen €5.000 en €5.900 euro

Kosten omvormer

tussen €600 en €1.000 euro

Kosten montage

tussen de €2.000 en €2.500 euro

Gemiddelde terugverdientijd

+- 7.4 jaar


Bereken hoeveel jij kunt besparen met Zonnepanelen:

  • Bespaar gemiddeld € 1.400 per jaar
  • Terugverdientijd van gem. 3 jaar
  • Binnen 4 weken geïnstalleerd

Wat is de opbrengst van 14 zonnepanelen?

Een set van 14 zonnepanelen levert gemiddeld 4.760 kWh per jaar op. De opbrengst hangt echter af van verschillende factoren, zoals het vermogen van de zonnepanelen. Het maximale vermogen van een paneel geeft aan hoeveel energie het onder ideale omstandigheden kan leveren. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het vermogen van de zonnepanelen, hoe hoger de totale opbrengst zal zijn.

De opbrengsten zullen dus verschillen per vermogen van de panelen. Zo leveren 14 zonnepanelen van 300 wP gemiddeld 3.570 kWh per jaar en 14 zonnepanelen van 500 wP 5.950 kWh per jaar. Ongeacht het vermogen, zijn 14 zonnepanelen in de meeste gevallen genoeg om het volledige energieverbruik van een gemiddeld huishouden mee te dekken.

  • Opbrengst 14 zonnepanelen 300 wP (per jaar): 3.570 kWh
  • Opbrengst 14 zonnepanelen 400 wP (per jaar): 4.760 kWh
  • Opbrengst 14 zonnepanelen 500 wP (per jaar): 5.950 kWh

Naast het vermogen zijn er nog andere factoren van invloed op de opbrengst zoals het type zonnepanelen, de locatie van de installatie en de oriëntatie van de panelen. Zo zullen bijvoorbeeld zonnepanelen gericht op het zuiden over het algemeen de hoogste opbrengst hebben, terwijl panelen gericht op het oosten of westen iets minder opbrengst zullen genereren.


Met welke terugverdientijd kun je rekening mee houden?

De terugverdientijd van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, zoals de totale kosten van de zonnepanelen, de opbrengst van de zonnepanelen en de stroomprijs.

Over het algemeen kan gesteld worden dat de terugverdientijd van zonnepanelen in Nederland momenteel tussen de 6 en 10 jaar ligt. Na deze periode zul je dus profiteren van gratis stroom van je eigen zonnepanelen.

De terugverdientijd kan verschillen per situatie. Zo zullen zonnepanelen op daken met veel zonuren meer energie leveren zal de terugverdientijd korter zijn dan in gebieden waar de zon minder schijnt. Ook kunnen de prijzen van zonnepanelen en elektriciteit variëren, wat invloed heeft op de terugverdientijd.

De terugverdientijd van zonnepanelen kan per situatie verschillen. Als zonnepanelen op daken worden geplaatst waar veel zonuren op vallen, dan zal de opbrengst van de panelen hoger zijn en de terugverdientijd korter dan in gebieden waar de zon minder schijnt.

Ook de prijzen van zonnepanelen en elektriciteit variëren wat invloed heeft op de terugverdientijd van zonnepanelen.


14 zonnepanelen kopen? Bekijk de kosten

In dit artikel hebben we je de belangrijkste informatie gegeven over de kosten, opbrengst en terugverdientijd van 14 zonnepanelen.

Wil je graag weten wat de exacte kosten zijn voor het plaatsen van 14 zonnepanelen in jouw specifieke situatie? Vul dan ons formulier in en ontvang binnen korte tijd 3 tot 4 offertes van professionele installateurs bij jou uit de omgeving.

Een aanvraag is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken voor de installatie van zonnepanelen!


Andere bekeken ook

>