fbpx

Vergelijk offertes en bespaar!

Nooit waren zonnepanelen zo goedkoop als nu, dit is het moment voor zonnepanelen! 

✔100% vrijblijvend ✔Bespaar tot 30% ✔ 60 seconden

Kosten 16 zonnepanelen inclusief montage

Investeren in zonnepanelen is een populaire manier geworden om je huis te verduurzamen en op energiekosten te besparen. Echter, wanneer je overweegt zonnepanelen aan te schaffen is het belangrijk om naar de kosten hiervan te kijken.

In dit artikel zullen we daarom ingaan op de totale kosten, de optimale opbrengst en terugverdientijd van 16 zonnepanelen inclusief montage. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen keuze kan maken!

Wat kosten 16 zonnepanelen inclusief montage?

Wanneer je overweegt 16 zonnepanelen aan te schaffen, is het belangrijk de totale kosten hiervan te kennen. De kosten van 16 zonnepanelen variëren afhankelijk van factoren zoals de kwaliteit van de panelen, het soort zonnepanelen, en de exacte prijs van de omvormer en installateurs.


De aanschafkosten van 16 zonnepanelen inclusief installatie variëren tussen de € 8.000 en € 9.600. Daarnaast zullen er ook kosten zijn voor de omvormer, die de gelijkstroom die door de panelen wordt geproduceerd omzet in wisselstroom die in huis gebruikt kan worden. De kosten voor een omvormer variëren tussen de € 600 en € 1.000, inclusief plaatsing.


Naast de aanschafkosten van de zonnepanelen en de omvormer, zijn er ook kosten verbonden aan het inhuren van installateurs om de zonnepanelen op je dak te plaatsen. De kosten hiervoor variëren afhankelijk van de regio waar je woont en de complexiteit van de installatie, maar gemiddeld kan je voor 16 zonnepanelen rekening houden met een bedrag tussen de € 2.200 en € 2.800. Vaak zitten deze installatiekosten al opgenomen in de totaalprijs van de panelen.


Het is belangrijk om erop te wijzen dat het installeren van zonnepanelen een duurzame investering op lange termijn is. Hoewel de zonnepanelen kosten relatief hoog kunnen zijn, zijn de voordelen op lange termijn zeker de moeite waard.


Zo kunnen zonnepanelen je helpen om je jaarlijkse energierekening te verlagen en kunnen ze bijdragen aan het verminderen van je ecologische voetafdruk!Prijs / kosten 16 zonnepanelen

tussen €5.800 en €6.800 euro

Kosten omvormer

tussen €600 en €1.000 euro

Kosten montage

tussen de €2.000 en €2.500 euro

Gemiddelde terugverdientijd

+- 7 jaar


Bereken hoeveel jij kunt besparen met Zonnepanelen:

  • Bespaar gemiddeld € 1.400 per jaar
  • Terugverdientijd van gem. 3 jaar
  • Binnen 4 weken geïnstalleerd

Wat is de opbrengst van 16 zonnepanelen?

De opbrengst van 16 zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type zonnepanelen, de locatie en de hellingshoek van het dak, het vermogen van de panelen en de hoeveelheid zonlicht per jaar. De belangrijkste factor in de opbrengst van zonnepanelen is het vermogen van de panelen.

Voor 16 zonnepanelen van 300 wP, kan je een gemiddelde opbrengst verwachten van ongeveer 4.080 kWh per jaar. Voor 16 zonnepanelen van 400 wP, kun je een opbrengst verwachten van ongeveer 5.440 kWh per jaar. Voor 16 zonnepanelen van 500 wP, kun je een opbrengst verwachten van ongeveer 6.800 kWh per jaar. Hoe hoger de wattpiek, hoe meer energie een zonnepaneel kan leveren.

Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt jaarlijks 2.479 kWh elektriciteit. Over het algemeen geldt dus dat je met een installatie van 16 zonnepanelen gemakkelijk een gemiddeld huishouden van het volledige energieverbruik kan voorzien.

Let op! Deze cijfers zijn echter slechts schattingen en kunnen variëren afhankelijk van specifieke omstandigheden.

  • Opbrengst 16 zonnepanelen 300 wP (per jaar): 4.080 kWh
  • Opbrengst 16 zonnepanelen 400 wP (per jaar): 5.440 kWh
  • Opbrengst 16 zonnepanelen 500 wP (per jaar): 6.800 kWh

De terugverdientijd

De terugverdientijd van zonnepanelen is de tijd die nodig is om de volledige investering in de panelen terug te verdienen door middel van je jaarlijkse besparing op de energierekening. Hoe lang dit precies duurt, hangt af van verschillende factoren, zoals de zonnepanelen prijs, de opbrengst van de panelen en de energieprijzen.

Over het algemeen kun je in Nederland uitgaan van een gemiddelde terugverdientijd van 6 tot 10 jaar voor een zonnepanelen installatie van 16 stuks. Dit is echter slechts een schatting en kan variëren onder verschillende omstandigheden.

Als bijvoorbeeld de energieprijzen stijgen, kan de terugverdientijd korter uitvallen, terwijl als de energieprijzen dalen, kan de terugverdientijd langer uitvallen.

Wanneer de zonnepanelen zichzelf eenmaal terugverdiend hebben, blijven deze natuurlijk nog steeds energie opwekken. Na de terugverdientijd zal je dus genieten van gratis energie! Zonnepanelen kun je daarmee zien als een investering op de lange termijn.


16 zonnepanelen kopen? Bekijk de kosten

Kortom, als je overweegt om 16 zonnepanelen op je dak te plaatsen, dan is het goed om te weten wat de kosten hiervoor zullen zijn en wat je kunt verwachten qua opbrengst en terugverdientijd. Hierboven hebben we je daar een schatting van kunnen geven, maar de daadwerkelijke cijfers kunnen natuurlijk hoger of lager uitvallen.

Wil je weten wat de exacte kosten zullen zijn voor het aanschaffen en installeren van 16 zonnepanelen inclusief montage? Dan kun je ons formulier invullen! Je ontvangt dan 3 tot 4 offertes van erkende zonnepaneleninstallateurs bij jou uit de buurt.

Deze aanvraag is vrijblijvend en verplicht je tot niets. Zo kun je op een makkelijke manier de beste deal vinden en weet je zeker dat de zonnepanelen vakkundig geplaatst zullen worden!


Andere bekeken ook

>