fbpx

Vergelijk offertes en bespaar!

Nooit waren zonnepanelen zo goedkoop als nu, dit is het moment voor zonnepanelen! 

✔100% vrijblijvend ✔Bespaar tot 30% ✔ 60 seconden

Kosten 6 zonnepanelen inclusief montage

Benieuwd naar het kostenplaatje van 6 zonnepanelen inclusief montage? Dan ben je hier op het juiste adres! Op deze pagina lees je alle informatie over de gemiddelde kosten, opbrengst en terugverdientijd van zes zonnepanelen. Zo weet je zeker dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan!

Wat kosten 6 zonnepanelen inclusief montage?

Gemiddeld kost een set van 6 zonnepanelen inclusief installatie tussen de 4.000 en 5.000 euro. Het exacte bedrag hangt af van het merk en type zonnepanelen, het bijbehorende vermogen, en de installateur die je kiest.


Naast de zonnepanelen zelf, heb je ook een omvormer of micro-omvormers nodig om de opgewekte gelijkstroom om te zetten in bruikbare wisselstroom voor in huis. Voor een omvormer geldt een gemiddelde prijs tussen de 600 en 1.000 euro, afhankelijk van het merk en vermogen.


Voor het monteren van de zonnepanelen betaal je een uurtarief aan de installateurs. Het uurtarief van een installateur ligt gemiddeld tussen de 30 en 40 euro per uur, afhankelijk van de ervaring en expertise van de installateur. De gemiddelde kosten voor de montage van 6 zonnepanelen ligt tussen de 1.000 en 1.400 euro.


Inschatting van de kosten:

 • De prijs van 6 zonnepanelen: tussen de 3.000 en 4.500 euro
 • Kosten omvormer: tussen de 600 en 1.000 euro
 • Kosten montage: tussen de 1.000 en 1.400 euro

Bereken hoeveel jij kunt besparen met Zonnepanelen:

 • Bespaar gemiddeld € 1.400 per jaar
 • Terugverdientijd van gem. 3 jaar
 • Binnen 4 weken geïnstalleerd

Wat is de opbrengst van 6 zonnepanelen?

Hoeveel zonnepanelen opbrengen hangt af van verschillende factoren, waaronder het vermogen van de panelen, de oriëntatie en hellingshoek van het dak, de locatie en de weersomstandigheden. Over het algemeen geldt: hoe hoger het vermogen van je 6 panelen, des te groter de hoeveelheid stroom dat je zal kunnen opwekken!

De gemiddelde opbrengst van zonnepanelen bereken je als volgt: aantal panelen x vermogen x 0.85. Als we uitgaan van 6 zonnepanelen met een vermogen van 300 wP, dan is de jaarlijkse opbrengst gemiddeld 1.530 kWh per jaar. Bij 6 panelen met een vermogen van 400 wP is de opbrengst gemiddeld 2.040 kWh per jaar en bij 6 panelen met een vermogen van 500 wP is de opbrengst gemiddeld 2.550 kWh per jaar.

Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt zo'n 2.800 kWh per jaar. Met 6 zonnepanelen kun je dus net niet het volledige energieverbruik dekken, maar wel een groot deel hiervan!

Inschatting van de opbrengst:

 • Opbrengst 6 zonnepanelen 300 wP (per jaar): 1.530 kWh
 • Opbrengst 6 zonnepanelen 400 wP (per jaar): 2.040 kWh
 • Opbrengst 6 zonnepanelen 500 wP (per jaar): 2.550 kWh

Met welke terugverdientijd kun je rekening houden?

De terugverdientijd van zonnepanelen is afhankelijk van de kosten van de installatie en de jaarlijkse besparing op de energierekening. Over het algemeen kan gesteld worden dat de terugverdientijd van zonnepanelen in Nederland tussen de 6 en 10 jaar ligt.

Het is echter goed om te realiseren dat de terugverdientijd van zonnepanelen kan variëren en afhankelijk is van verschillende factoren, zoals:

 • De locatie van het dak
 • De oriëntatie en hellingshoek van het dak (schuin dak/platte dak)
 • Het aantal zonnepanelen
 • Het vermogen van de panelen
 • Het stroomverbruik
 • De ligging van de woning en eventuele schaduwval
 • De energieprijzen en de hoogte van de energierekening
 • Eventuele btw-teruggave

Als je bijvoorbeeld een hoger vermogen aan zonnepanelen installeert, kan de terugverdientijd korter zijn. Ook kan de terugverdientijd korter zijn als je dak veel zon vangt, je hebt dan een hoger aantal zonuren waardoor de zonnepanelen meer energie kunt opwekken. Omgekeerd, als je dak in de schaduw ligt, zal er minder energie worden opgewekt en zal de terugverdientijd langer zijn.


6 zonnepanelen kopen? Vergelijk de kosten

Hopelijk hebben we je met bovenstaande informatie meer inzicht kunnen geven in de kosten en opbrengsten van 6 zonnepanelen. Wil je een concreet kostenplaatje voor jouw specifieke situatie? Vul dan ons formulier in en ontvang vrijblijvend 3, maximaal 4 offertes van specialisten bij jou in de buurt.

Door verschillende offertes te vergelijken, krijg je een beter beeld van de prijzen en mogelijkheden en kun je een weloverwogen keuze maken.

Het invullen van het formulier lijdt niet tot verplichtingen en je aanvraag is altijd vrijblijvend. We hopen dat we je hiermee verder hebben geholpen in je zoektocht naar zonnepanelen!


Andere bekeken ook

>