fbpx

Zonnepanelen iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of zonnepanelen interessant zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Merken
 • /
 • Longi Solar Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Longi Solar Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

En een zeer populaire manier om geld te besparen is met behulp van Longi Solar zonnepanelen. Met deze panelen maak jij jezelf volledig onafhankelijk en wek je je eigen stroom op.

Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook nog eens beter voor de portemonnee

En precies daarom gaan wij je alles vertellen wat je moet weten over deze zonnepanelen. We gaan bijvoorbeeld kijken naar de prijs van Longi zonnepanelen, ervaringen van consumenten en de verschillende kenmerken van deze panelen.

En wie weet passen deze zonnepanelen perfect bij jou thuis!

Longi Solar zonnepanelen gratis vergelijken? Vraag vrijblijvende offertes op!

 • Wil jij de beste prijs voor je zonnepanelen?
 • Wil je panelen met het hoogste vermogen?
 • Wil je jouw investering zo snel mogelijk terugverdiend hebben?
 • Wil je de beste prijs-kwaliteit zonnepanelen?

Vul je wensen en gegevens in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 4 verschillende offertes van zonnepanelen installateurs.


Longi Solar zonnepanelen Prijs

Goed, laten we allereerst even kijken naar de Longi Solar zonnepanelen prijzen. De prijs is immers nogal belangrijk wanneer je zonnepanelen wil aanschaffen. Het moet niet zo zijn dat je een fortuin kwijt bent aan de panelen of dat je er überhaupt het geld niet voor hebt!

Gelukkig kunnen wij je hierbij geruststellen. De gemiddelde Longi Solar zonnepanelen prijs ligt namelijk helemaal niet zo hoog als je misschien denkt.

Wij kunnen hierbij helaas geen exacte bedragen geven, omdat de prijs voor een zonnepaneel erg kan verschillen per aanbieder. Bij de één zal dit dan ook weer duurder zijn dan bij de ander. Ook verschilt de prijs vaak per model waardoor het nog lastiger is om een exact bedrag te geven.

De totaalprijs kan dus altijd iets hoger of juist iets lager uitvallen. Maar met deze schatting kan jij alvast een goede berekening maken van de uiteindelijke kosten die je moet betalen.

Gemiddeld kost een Longi Solar zonnepaneel dan ook tussen de 150 en 400 euro per paneel.

Echter moet je er dan dus wel rekening mee houden dat dit per model verschillend kan zijn. Ook het vermogen maakt vaak verschil in de prijs. Zo heb je bijvoorbeeld zonnepanelen van 300 Wattpiek en 400 Wattpiek. Hoe meer het vermogen, hoe duurder de prijs vaak is.

Daar tegenover staat dan weer wel dat je ook meer energie kan opwekken met een zonnepaneel van meer vermogen.

Hieronder hebben we voor het gemak een paar bekende zonnepanelen van het merk op een rijtje gezet inclusief de gemiddelde prijs. Zo zie jij in één oogopslag of dit wat voor jou is! Installatiekosten worden hierbij niet in de prijs berekend omdat dit vaak apart wordt berekend wanneer je zonnepanelen koopt. Hoe hoog de kosten zijn voor installatie verschilt dan ook weer per bedrijf. 

Type / Model

Longi Solar zonnepanelen kosten (excl. installatiekosten)

Longi Solar 360 Wp All Black Half

140 - 160 euro

Longi Solar 365 Wp All Black Half

150 - 170 euro

Longi Solar 380 Wp Black White

160 - 180 euro

Longi Solar 455 Wp

190 - 210 euro

Benieuwd naar de beste zonnepanelen van dit moment? Bekijk dan ons artikel eens over de beste zonnepaneel merken van dit moment.


Longi Solar zonnepanelen - Kenmerken

Naast de prijs zijn de verschillende kenmerken van de Longi Solar zonnepanelen ook belangrijk. Aan de hand van deze kenmerken weet jij veel beter of de zonnepanelen van dit merk een goede match voor jou zijn. Daarom hebben we de meest belangrijke kenmerken hieronder overzichtelijk voor je op een rijtje gezet, zodat jij dit even rustig kan bekijken.

Longi Solar afmetingen

Allereerst de afmetingen van de Longi Solar zonnepanelen. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk, want op een dak heb je maar beperkt ruimte voor zonnepanelen. En deze moeten dan wel kunnen passen! Doorgaans zijn de afmetingen van de panelen 1650 cm. x 991 cm. x 40 mm. Wil je groter of juist kleiner? Vaak hebben ze ook andere formaten beschikbaar.

Vermogen

Het vermogen van de panelen zegt iets over hoeveel energie deze kunnen opwekken. Hoe hoger het vermogen, hoe meer zonlicht omgezet kan worden in duurzame energie. Het vermogen van de zonnepanelen ligt tussen de 300 en 445 Wp (Wattpiek).

Garantie

Ook niet geheel onbelangrijk is de garantie van de Longi Solar zonnepanelen. Zonnepanelen zijn er immers voor gemaakt om geruime tijd mee te gaan (lees: tussen de 15 en 25 jaar minstens). De garantie op de Longi Solar zonnepanelen is dan ook 12 jaar voor productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie. Hiermee verzeker jij jezelf van goed werkende zonnepanelen!

Celtype

Tot slot het celtype van de Longi Solar zonnepanelen. Dit zegt iets over hoe efficiënt zonlicht omgezet kan worden in stroom. De zonnepanelen van Longi Solar hebben als celtype monokristallijn, dit is vrij doorgaans.


Over Longi Solar

Allereerst even wat achtergrondinformatie over het bedrijf. Dit is toch wel zo fijn om te weten voor je met een bedrijf in zee gaat toch? De geschiedenis van het bedrijf Longi Solar is dan ook erg indrukwekkend.


Het bedrijf werd opgericht in de naam van meneer Jiang Longi, dit was de toenmalige president van de Lanzhou universiteit in China. Longi Solar bestaat dan ook al ongelooflijk lang: sinds 1986.


Dat betekent dat het bedrijf al meer dan 35 jaar ervaring heeft met zonnepanelen! Het hoofdkantoor zit ook gevestigd in China en het bedrijf heeft meer dan 17.000 medewerkers in meer dan 12 verschillende landen!


In 2000 kreeg het bedrijf aan aftakking genaamd LONGI Groene Energie Technologie (dit heet anno 2022 Longi Aandelen). Deze tak specialiseert zich in het maken van waardevolle zonne-energie. De missie van het bedrijf is dan ook “het optimaal benutten van het zonnelicht en het creëren van een wereld met groene energie”. 


Er wordt op het internet ook zeer lovend gesproken over het bedrijf. Zo scoort Longi Solar op de beoordelingswebsite Solarquotes maar liefst 4,8 uit 5 sterren met 797 stemmen. Dat zegt wel wat over de kwaliteit, iets waar we later in dit artikel ook nog op terug zullen komen.


Onze Longi Solar zonnepanelen ervaringen

En tot slot nog de Longi Solar zonnepanelen ervaringen. Deze geven waardevolle informatie over de betrouwbaarheid en kwaliteit van het merk. En dat is een belangrijke maatstaf wanneer je zonnepanelen wil kopen.

Om deze Longi Solar zonnepanelen ervaring te vergaren hebben wij het internet afgespeurd naar ervaringen en recensies van huidige of voormalige klanten van Longi Solar. Er wordt dan ook zeer lovend gesproken over het merk online!

Het merk doet, net als de als het merk Supersola, wat ze beloven en de zonnepanelen werken naar behoren. Klanten zijn dan ook erg tevreden over hun aankopen.

Ook benoemen ze allerlei voordelen aan de panelen zoals goede efficiëntie en een zeer goede verhouding tussen de prijs en kwaliteit. En je raadt het waarschijnlijk al, maar ook wij zijn fan!

Ben je nieuwsgierig naar of deze zonnepanelen iets voor jou zijn? Of dat een ander merk misschien beter bij je past? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Via onze website kan jij eenvoudig en daarnaast ook geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Je ontvangt dan binnen 24 uur tot maximaal 4 verschillende zonnepanelen offertes in je mailbox. Hierbij scoor jij altijd panelen tegen de laagste prijs en van de beste kwaliteit op basis van je wensen en situatie!


Andere bekeken ook

>