Zonnepanelen iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of zonnepanelen interessant zijn voor jou met onze gratis check!

Gratis & Vrijblijvend

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Merken
 • /
 • Panasonic Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Panasonic Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Overweeg jij Panasonic zonnepanelen op je dak te installeren? Op deze manier wek jij je eigen (groene) stroom op en ben je niet meer afhankelijk van energieleveranciers voor stroom. Dan kunnen de hoge prijzen jou niet meer schaden!

In dit artikel komt alles voorbij wat je moet weten over zonnepanelen van dit merk. Zo gaan we in op de geschiedenis van het bedrijf, de Panasonic zonnepanelen prijs, verschillende kenmerken en de ervaringen van andere mensen met het bedrijf. Op die manier weet jij precies of de panelen wat voor jou zijn.

Benieuwd naar ons eindoordeel? Je leest het in deze Panasonic zonnepanelen review!

Panasonic zonnepanelen gratis vergelijken? Vraag vrijblijvende offertes op!

 • Wil jij de beste prijs voor je zonnepanelen?
 • Wil je panelen met het hoogste vermogen?
 • Wil je jouw investering zo snel mogelijk terugverdiend hebben?
 • Wil je de beste prijs / kwaliteit zonnepanelen?

Vul je wensen en gegevens in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 4 verschillende offertes van zonnepanelen installateurs.


Panasonic zonnepanelen Prijs

Wanneer je zonnepanelen wil aanschaffen is er één aspect natuurlijk zeer cruciaal: de Panasonic zonnepanelen prijs. Het aanschaffen van zonnepanelen is namelijk een behoorlijke investering, al zeggen we het zelf.

Een zonnepaneel van Panasonic kost gemiddeld tussen de 230 en 270 euro.

Dit is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan hetzelfde model zonnepaneel bij de ene aanbieder duurder zijn dan bij de ander.

Daarnaast heeft Panasonic verschillende soorten zonnepanelen, ieder met een ander vermogen en dus ook een andere prijs. Tevens worden de installatiekosten vaak niet meegenomen in de prijs van het zonnepaneel, en dat kost meestal nog wel wat extra.

Om het voor jou zo overzichtelijk te maken hebben wij hieronder een tabel gemaakt met daarin een greep uit de modellen zonnepanelen die Panasonic verkoopt. Hierbij hebben we ook de kosten opgezocht. Op deze manier kan jij alvast een inschatting maken van het totale kostenplaatje dat je uiteindelijk moet betalen. 

Model zonnepaneel

Panasonic zonnepanelen kosten

Panasonic HIT KURO 330 Wp Full Black

230 - 240 euro

Panasonic HIT KURO 335 Wp Full Black

240 - 250 euro

Panasonic HIT MONO N245

260 - 270 euro

Panasonic HIT MONO N340

220 - 230 euro

Dit is slechts een greep van de zonnepanelen die Panasonic verkoopt, maar deze modellen zijn erg populair. Door de lange ervaring heeft het bedrijf een brede reeks aan zonnepanelen. Voor het overzicht noemen wij daarom alleen de populairste modellen.

Wist je dat de zonnepanelen van Panasonic als derde uit de test zijn gekomen in onze beste zonnepanelen vergelijking?


Over Panasonic

Allereerst even wat achtergrond informatie over het merk Panasonic. Waarschijnlijk komt het bedrijf je wel bekend voor. Dat kan kloppen, want ze maken naast zonnepanelen bijvoorbeeld ook televisies!


Ondanks deze bekendheid van hun verschillende elektronische producten zijn ze al een ruime 40 jaar actief als producent van zonnepanelen. Iets wat voor de meeste consumenten helemaal niet bekend is.


Het bedrijf zelf bestaat al meer dan 100(!) jaar en heeft in deze tijd een enorme naamsbekendheid weten op te bouwen. De zonnepanelen van Panasonic bevinden zich al geruime tijd in de tier 1 (beste) categorie door de hoogwaardige kwaliteit en de lange garantie van 25 jaar. 


Het begon allemaal met de man Konosuke Matsushita. Deze richtte in 1918 in Japan het Matsushita Electric Housewares Manufacturing Works op.


Uiteindelijk is dit uitgegroeid tot Panasonic. De technologie is in principe opgericht door het bedrijf Sanyo, maar Panasonic is de hoofdaandeelhouder van het bedrijf.


Sanyo was dan ook de eerste die het bekende zonnepaneel ontwikkelde, helemaal terug in 1975. Sanyo is inmiddels ook overgenomen door Panasonic. In 2014 wist Panasonic een zonnecel te produceren met het beste rendement van die tijd: 25,6%!


Tegenwoordig telt het bedrijf 243,540 medewerkers (ja, geen grap). Het bedrijf heeft dan ook wereldwijd kantoren en fabrieken met het hoofdkantoor gevestigd in Kadoma, Japan.


Panasonic zonnepanelen Kenmerken

Hoe weet je nu of een bedrijf écht bij je past? Nou, dit kan je doen door te kijken naar de verschillende kenmerken van een merk. En bij Panasonic is dat precies hetzelfde verhaal. Daarom hebben wij hieronder de verschillende kenmerken op een rijtje gezet.

Afmetingen

Allereerst de afmetingen van de Panasonic zonnepanelen. Deze verschillen per model, maar sommige modellen hebben hetzelfde formaat. Het meest gebruikelijke formaat dat Panasonic verkoopt is 798 x 1580 mm voor modellen met minder vermogen. Modellen met een hoger vermogen hebben vaak een formaat rond de 1053 x 1590 mm.

Vermogen

En dan het vermogen. We hebben het al eerder even kort benoemd, maar de Panasonic zonnepanelen hebben verschillende vermogens (uitgedrukt in Wp). De zonnepanelen hebben een vermogen tussen de 240 en 330 Wp.

Garantie

Zonnepanelen zijn ervoor gemaakt om lange tijd mee te kunnen gaan (lees: tussen de 20 en 25 jaar). Je wil dan ook een goede garantie die hierbij past, zodat je geholpen kan worden wanneer de zonnepanelen niet naar behoren presteren. En bij Panasonic hoef je je daar ook geen zorgen over te maken, de garantie is namelijk 25 jaar productgarantie.

Celtype

Tot slot willen we nog even ingaan op het celtype. Het celtype van een zonnepaneel bepaalt namelijk grotendeels het vermogen. De zonnepanelen van Panasonic hebben als celtype monokristallijn. Over het algemeen zorgt dit voor een goed werkend vermogen.

Onze Panasonic zonnepanelen ervaringen

Waar we het als allerlaatste over willen hebben zijn de Panasonic zonnepanelen. Dit is namelijk een zeer belangrijke maatstaf om te kunnen kijken of een bedrijf echt zo goed is als ze beweren. Panasonic zonnepanelen reviews van een ander zijn dus voor jou ook zeer waardevol.

Er wordt op het internet dan ook zeer lovend gesproken over de Panasonic zonnepanelen. Met de meer dan 40 jaar ervaringen die het bedrijf heeft en de speciale HIT-technologie behoort Panasonic tot de top van panelen volgens andere bedrijven.

Ook wordt er zeer lovend gesproken over de prijs-kwaliteitverhouding. De panelen zijn namelijk helemaal niet zo overdreven duur, maar toch krijg je er wel een goede kwaliteit voor terug. De Panasonic zonnepanelen zijn dus erg populair, en wij begrijpen wel waarom.

Heb je nog twijfels of wil je weten welk zonnepaneel het beste voor jou is? Dan kan je bij ons geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je gegevens achterlaten op de website. Je ontvangt dan op basis van je wensen tot wel 4 op maat gemaakte offertes in je mailbox. Zo scoor jij de beste prijs!

Een andere zonnepanelen merk waar je voor kunt kiezen, zijn de zonnepanelen van het merk Suntech. Lees hier onze review over de zonnepanelen van dit merk.


Andere bekeken ook

>