fbpx

Vergelijk offertes en bespaar!

Nooit waren zonnepanelen zo goedkoop als nu, dit is het moment voor zonnepanelen! 

✔100% vrijblijvend ✔Bespaar tot 30% ✔ 60 seconden

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Merken
 • /
 • REC Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

REC Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Wanneer jij wil voorkomen dat je jezelf scheel betaalt aan stroom in 2030 is hier een hele makkelijke oplossing voor: namelijk de REC zonnepanelen. Met zonnepanelen maak jij jezelf onafhankelijk van energieleveranciers en kan jij zelf je stroom opwekken.

En dat kan een hoop schelen! In deze REC Zonnepanelen Review gaan wij in op alles wat belangrijk is om te weten: de REC zonnepanelen prijs, opbrengst maar ook de geschiedenis van het merk, de kosten voor installatie, kenmerken en ook onze ervaringen.

Op deze manier weet jij direct of de REC zonnepanelen iets voor jou zijn! Wist je bijvoorbeeld dat de zonnepanelen van REC als 5e uit onze beste zonnepanelen van 2024 vergelijking zijn gekomen?


Over REC Zonnepanelen

Te beginnen bij de geschiedenis van het merk REC. Hoe is dit ontstaan? De REC zonnepanelen worden geproduceerd door het bedrijf Renewable Energy Company (afgekort dus REC). Het bedrijf heeft haar roots in Noorwegen liggen: daar is het allemaal begonnen.


REC werd opgericht in december 1996 en is later internationaal uitgebreid. Toen het bedrijf begon, ruim 25 jaar geleden, startte het met zonnecellen productie.


Dit is later nog weer uitgebreid naar een volledige geïntegreerde productielijn waarbij de gehele keten werd meegenomen.


Van silicumverwerking tot volledige zonnepanelen, alles werd gemaakt! Daarnaast zijn de producten van REC evenals de productieprocessen gecertificeerd en goedgekeurd door onafhankelijke partijen. En als je op zoek bent naar een milieuvriendelijk bedrijf zit je met dit merk ook goed: REc heeft namelijk een zeer lage Co2-voetafdruk door de geavanceerde productiemethoden. 


Op het internet krijgt het bedrijf lovende reacties van haar klanten, iets waar we later in dit artikel ook nog op ingaan. REC heeft wereldwijd verschillende vestigingen in Duitsland, Dubai, India, Singapore én zelfs Amerika!


En dat met dan maar liefst meer dan 2000 medewerkers. Het hoofdkantoor zit nog altijd gevestigd in Noorwegen.

REC zonnepanelen gratis vergelijken? Vraag vrijblijvende offertes op!

 • Wil jij de beste prijs voor je zonnepanelen?
 • Wil je panelen met het hoogste vermogen?
 • Wil je jouw investering zo snel mogelijk terugverdiend hebben?
 • Wil je de beste prijs / kwaliteit zonnepanelen?

Vul je wensen en gegevens in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 4 verschillende offertes van zonnepanelen installateurs.


REC zonnepanelen Prijs

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je ook wel benieuwd bent naar de REC zonnepanelen prijs. Je wil wel een beetje waar voor je geld natuurlijk! De prijzen lopen erg uiteen en verschillen per model zonnepaneel.

De prijs voor REC zonnepanelen schommelt tussen de € 140 en € 250 per paneel. 

Daarom hebben wij hieronder de verschillende modellen overzichtelijk op een rijtje gezet in een tabel. Hierbij geven we ook direct de kosten voor aanschaf. Dan weet jij precies waar je aan toe bent. De prijs is een range, omdat dit per leverancier net iets kan verschillen.

De REC zonnepanelen kosten kunnen hierdoor dus net wat hoger of lager uitvallen dan je misschien verwacht. Maar dit geeft al wel een aardig goede inschatting van de kosten die je staan te wachten.

Model Zonnepaneel

REC zonnepanelen prijs

REC Alpha Pure 405W Half-Cut Full Black

240 - 260 euro

REC Alpha 370W Cut Full Black

230 - 250 euro

REC N Peak 320W Half-Cut

140 - 150 euro

REC Alpha 365W Half-Cut Black Frame

220 - 240 euro


REC zonnepanelen afmetingen en kenmerken

Een belangrijk onderdeel van deze REC zonnepanelen review zijn de afmetingen en kenmerken. Dit is een goede maatstaf om te kijken of de zonnepanelen daadwerkelijk bij je passen. Daarom gaan wij de verschillende kenmerken hieronder kort per stuk bespreken.

Afmetingen

Allereerst de afmetingen van de REC zonnepanelen. Doorgaans hebben de REC zonnepanelen een afmeting van 991 x 1665 mm. Er zijn ook een paar modellen iets groter en iets kleiner. Maar dit is het formaat waar je rekening mee kan houden.

Vermogen

Ten tweede willen we ook nog even ingaan op het vermogen van de REC zonnepanelen. Het vermogen wordt uitgedrukt in het aantal Watt (W afgekort). De zonnepanelen van REC hebben een vermogen tussen de 320 Watt en 405 Watt. Hoe meer vermogen, hoe meer zonlicht omgezet kan worden in energie. 

Garantie

Zonnepanelen zijn ervoor gemaakt om geruime tijd mee te gaan (we hebben het dan over een dikke 20-25 jaar). Je wil natuurlijk wel garantie hebben op je zonnepanelen, deze zijn immers niet goedkoop! Gelukkig is de garantie op REC zonnepanelen zowel 25 jaar voor vermogensgarantie als 25 jaar voor productgarantie.

Celtype

Tot slot willen we ook nog even kijken naar het celtype van de REC zonnepanelen. Het bedrijf maakt niet gebruik van de standaard monokristallijn of polykristallijn celtypes. Ze gebruiken het celtype N-type HeteroJunction (HJT). Hierdoor is er veel minder degradatie dan bij traditionele zonnepanelen.


Onze REC zonnepanelen ervaringen

Als laatste gaan we in dit artikel nog even kijken naar de REC zonnepanelen ervaringen. Ervaringen van eerdere klanten zijn namelijk een zeer goede maatstaf om een inschatting te kunnen maken van de kwaliteit, betrouwbaarheid, service en klantvriendelijkheid. 

Als jouw voorgangers erg positief zijn over het merk is de kans groter dat jij hier ook tevreden over zal zijn. Andersom kan je beter oppassen met bedrijven waar huidige of ex-klanten niet zo positief over zijn.

 Op het internet lezen wij dan ook zeer lovende reacties op de zonnepanelen. Vooral dat het bedrijf zo milieuvriendelijk is, wordt erg geprezen.

Er wordt namelijk tot 80% minder lood in de zonnepanelen gebruikt dan bij reguliere panelen. Hierdoor zijn ze veel beter voor het milieu, evenals de groene energie die je ermee op kan wekken. Op verschillende websites geven klanten REC een score van 5 uit 5 sterren. Niet voor niets zijn ze ook in onze test verkozen tot 5e beste zonnepanelen merk van dit moment!

En dat zegt wel wat over de kwaliteit. Ook wordt er aangegeven dat de klantenservice snel met een oplossing komt en je gedurende 25 jaar altijd terug kan vallen op de garantie. Dat klinkt ons positief in de oren!

Op zoek naar de nummer 1 zonnepanelen van dit moment? Lees dan onze review over het zonnepanelenmerk Sunpower!


Andere bekeken ook

>