fbpx

Vergelijk offertes en bespaar!

Nooit waren zonnepanelen zo goedkoop als nu, dit is het moment voor zonnepanelen! 

✔100% vrijblijvend ✔Bespaar tot 30% ✔ 60 seconden

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Merken
 • /
 • Sharp Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Sharp Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Overweeg jij Sharp Zonnepanelen te kopen? Goed nieuws! Bij Zonnepaneelcentrum hebben we een uitgebreide analyse gedaan naar deze zonnepanelen. Zo hebben we in deze review verschillende analyses gedaan rond de panelen van Sharp.

Allereerst hebben gekeken naar het bedrijf Sharp om een beter beeld bij de producent van deze zonnepanelen te krijgen. Vervolgens hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende Sharp prijzen en hoe dit zich verhoudt ten opzichte van de concurrenten.

Als laatste hebben we de zonnepanelen beoordeeld op verschillende criteria waaronder vermogen, garantie en prijs / kwaliteit. Op basis hiervan delen we vervolgens onze Sharp zonnepanelen ervaringen. Kortom, lees gauw verder in deze Sharp zonnepanelen review!


Over Sharp

Wij willen je van tevoren graag even wat achtergrondinformatie geven over het bedrijf van de Sharp zonnepanelen. Dat is belangrijker dan je denkt, want het is altijd fijn om wat informatie te hebben over een bedrijf voor je ermee in zee gaat.


Zo weet je zeker dat de intenties goed zijn en dat het bedrijf ook een beetje betrouwbaar is. Dus wie of wat is het bedrijf Sharp nu precies? Sharp is een bedrijf dat al aardig lange tijd meedraait, sterker nog: ze bestaan al 110 jaar. En dat is toch best wel lang!


Het bedrijf is bekend geworden van het Ever-Sharp mechanische potlood. Hier komt de naam ook vandaan. Maar ze maakten ook de eerste radio’s en televisies, en dat was in die tijd natuurlijk hypermodern. Ook zijn ze ‘s werelds eerste bedrijf dat elektronische calculators met LCD- scherm heeft ontworpen.


Een zeer vooruitstrevend bedrijf is het dus zeker. Tegenwoordig bieden ze dus ook zonnepanelen aan, maar daarnaast ook multifunctionele printers en interactieve whiteboards. Het bedrijf is dus van veel markten thuis. 


De drie hoofdkantoren zitten gevestigd in Londen en Duitsland. Daarnaast heeft het bedrijf ook nog 17 verkoopvestigingen in Europa en vier productievestigingen. Das niet niks! Ook telt het bedrijf ondertussen meer dan 80 werknemers!

Sharp zonnepanelen gratis vergelijken? Vraag vrijblijvende offertes op!

 • Wil jij de beste prijs voor je zonnepanelen?
 • Wil je panelen met het hoogste vermogen?
 • Wil je jouw investering zo snel mogelijk terugverdiend hebben?
 • Wil je de beste prijs / kwaliteit zonnepanelen?

Vul je wensen en gegevens in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 4 verschillende offertes van zonnepanelen installateurs.


Sharp zonnepanelen Prijzen

Wij hebben je nu wat achtergrondinformatie gegeven over het bedrijf. Maar je bent waarschijnlijk meer nieuwsgierig naar de Sharp zonnepanelen prijzen. En terecht ook, want de kosten van zonnepanelen lopen erg uiteen en kunnen daarnaast ook vrij hoog oplopen

Dus wat zijn de Sharp zonnepanelen kosten nu precies? Helaas kunnen wij hierbij geen exact bedrag geven, alleen een inschatting. Waarom? Nou, iedere aanbieder van de Sharp zonnepanelen vraagt weer een andere prijs voor precies hetzelfde paneel.

Hierdoor kan het dus zijn dat de prijs hoger of lager uitvalt dan wij in dit artikel beschrijven. Daarom geven wij liever een gemiddelde. Ook worden installatiekosten vrijwel nooit bij de prijs van de zonnepanelen ingerekend. 

Dat betekent dat je bovenop de prijs van de zonnepanelen ook nog een X bedrag kwijt bent aan de installatie. Maar goed, we geven je wel een goede inschatting!

Gemiddeld kost een Sharp zonnepaneel tussen de 150 en 600 euro. 

Dit is afhankelijk van het model en ook het vermogen.

Vaak geldt: hoe hoger het vermogen, hoe hoger de prijs van het zonnepaneel. En dat is ook niet heel gek, want een paneel met meer vermogen kan ook meer zonlicht omzetten in zonne-energie. Je krijgt dus wel waard voor je geld. 

Hieronder hebben wij een paar bekende zonnepanelen van het merk overzichtelijk op een rijtje gezet mét de gemiddelde prijs. Zo krijg jij alvast een voorproefje van de verschillende mogelijkheden die er zijn!

Soort zonnepaneel

Gemiddelde prijs

Sharp / NU-E235E1

110 - 130 euro

Sharp / ND-185R1S

300 - 320 euro

Sharp / ND-AK270

530 - 550 euro

Sharp / ND-150E1

300 - 330 euro

Sharp / ND- 153EZB

350 - 380 euro

Sharp / NT-175E1

300 - 320 euro

Sharp / ND-R250A5

360 - 390 euro

Sharp / ND-R250A5

550 - 570 euro

Sharp / ND160E1

120 - 140 euro

Al deze modellen hebben weer een ander vermogen. Hierdoor is de prijs van het ND-AK270 model (de derde van boven) een stuk duurder dan bijvoorbeeld het eerste model in de tabel. Het ligt er maar net aan wat jouw doel en budget is welke van deze panelen het beste bij jou past. 

Lees tip: Bekijk ons artikel eens over de beste zonnepanelen merken van dit moment!


Sharp zonnepanelen Kenmerken

Nu je een inschatting hebt van de prijzen van de verschillende modellen hebben wij ook nog de verschillende kenmerken van de Sharp zonnepanelen hieronder voor je uitgewerkt. Zo kan jij bepalen of de panelen ook bij jou passen (misschien heb je wel bepaalde wensen). En dat is toch wel zo handig!

Afmetingen

Ten eerste zijn we gaan kijken naar de afmetingen van de panelen, dit is uiteraard belangrijk omdat je op je dak maar een beperkte ruimte hebt voor de zonnepanelen.

En het is dan wel zo handig dat ze ook daadwerkelijk passen. De meest voorkomende afmetingen van de Sharp zonnepanelen is 994 x 1652 mm of 1660 x 990 mm, met uitzonderingen natuurlijk.

Vermogen

We hebben het eerder in dit artikel uiteraard ook al even kort benoemd, maar zonnepanelen hebben ieder weer een ander vermogen.

Hierbij geldt eigenlijk als een soort vuistregel: hoe hoger het vermogen, hoe meer zonlicht er omgezet kan worden in zonne-energie. De Sharp zonnepanelen hebben een vermogen tussen de 235 en 350 Wp (afkorting voor Wattpiek).

Garantie

Ook niet geheel onbelangrijk is uiteraard de garantie, dit geeft een goede indicatie van hoe lang de panelen ten minste mee moeten gaan volgens de fabrikant.

En zonnepanelen horen gemiddeld wel zo’n 30 jaar mee te gaan. De garantie op het product is 15 jaar en de opbrengstgarantie is maar liefst 25 jaar bij de Sharp zonnepanelen.

Celtype

Tot slot hebben we ook nog gekeken naar het celtype van de Sharp zonnepanelen, dit kan monokristallijn of polykristallijn. Het celtype van zonnepanelen is een soort indicatie van hoe efficiënt zonlicht omgezet wordt in de groene energie die jij gebruikt.

De zonnepanelen van Sharp zijn gemaakt met monokristallijn, en dat zorgt voor een goede werking van de panelen.


Onze Sharp zonnepanelen ervaringen

En dan zijn we alweer beland bij het laatste onderdeel van dit artikel: de Sharp zonnepanelen review! Wij hebben namelijk het internet uitgebreid afgespeurd naar verschillende Sharp zonnepanelen ervaringen van huidige en voormalige klanten van het bedrijf.

Deze ervaringen bieden ons inzicht in de betrouwbaarheid, service en reputatie van het bedrijf. Zo weet je een stuk beter met wie je te maken hebt en of het ook daadwerkelijk een betrouwbaar bedrijf is. Je wil uiteraard wel geholpen kunnen worden met eventuele problemen en dergelijke.

De voormalige en huidige klanten schijnen redelijk positief te zijn. De panelen doen goed hun werk en doen eigenlijk alles wat je ervan mag verwachten. Het contact met de klantenservice schijnt soms wat moeilijk te zijn, maar uiteindelijk krijg je wel altijd een reactie. 

Heb jij nog je twijfels bij de Sharp zonnepanelen? Of wil je eerst je verschillende opties met elkaar afwegen? Dat kan ook bij ons! Via onze website kan je super makkelijk een zonnepanelen offerte aanvragen. 

Je ontvangt dan binnen 24 uur tot wel 4 verschillende zonnepanelen offertes in je mailbox op basis van je wensen en situatie. En dit is uiteraard geheel vrijblijvend en gratis. Zo maak jij zonder enige twijfel de beste keuze!

Zijn de zonnepanelen van het merk Sharp niet helemaal naar wens? Bekijk dan ons artikel over de zonnepanelen van het merk Essent eens. Misschien passen deze meer bij jouw behoeften.


Andere bekeken ook

>