fbpx

Vergelijk offertes en bespaar!

Nooit waren zonnepanelen zo goedkoop als nu, dit is het moment voor zonnepanelen! 

✔100% vrijblijvend ✔Bespaar tot 30% ✔ 60 seconden

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Merken
 • /
 • Solarwatt Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Solarwatt Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Kosten besparen door een zonnepaneel te plaatsen? In de reeks zonnepanelen reviews van Zonnepaneel Centrum onderzochten wij de grootste merken.

Voor deze keer staat de Solarwatt Zonnepanelen Review voor jullie klaar.

Hierin gaan we je vertellen over de Solarwatt zonnepanelen prijs, de overige kosten en onze eigen Solarwatt zonnepanelen ervaringen. Misschien is dit merk wel nét wat voor jou en kan jij zelf groene stroom opwekken! Meer weten? Lees dan verder!


Over Solarwatt

We gaan in dit artikel dus specifiek kijken naar de zonnepanelen van het merk Solarwatt. Want wat gaat er schuilt achter het bedrijf van dit merk? Het bedrijf is opgericht in 1993 door drie mannen in Duitsland. 


Solarwatt is de Europese marktleider op het gebied van glas-glas zonnepanelen en is tevens één van de grootste leveranciers van elektriciteitsopslag ter wereld. Wereldwijd telt het bedrijf zelfs bijna 500 medewerkers!


Solarwatt richt zich specifiek op huiseigenaren met een speciaal dak. Daarnaast focust het bedrijf zich ook op particulieren met een standaard dak. Je kan met Solarwatt je energie volledig onafhankelijk opwekken.

Solarwatt zonnepanelen gratis vergelijken? Vraag vrijblijvende offertes op!

 • Wil jij de beste prijs voor je zonnepanelen?
 • Wil je panelen met het hoogste vermogen?
 • Wil je jouw investering zo snel mogelijk terugverdiend hebben?
 • Wil je de beste prijs / kwaliteit zonnepanelen?

Vul je wensen en gegevens in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 4 verschillende offertes van zonnepanelen installateurs.


Solarwatt zonnepanelen Prijs

Goed, en dan de Solarwatt zonnepanelen kosten. Niet geheel onbelangrijk om hier een goede indicatie van te hebben uiteraard. Op deze manier kan jij alvast een inschatting maken van de mogelijke Solarwatt zonnepanelen prijs voor jouw woning, afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je wil hebben. 

Gemiddelde liggen de prijzen van Solarwatt zonnepanelen tussen de € 4.400 en € 9.000. 

Om dit lekker overzichtelijk te maken hebben wij besloten deze gegevens te verwerken in een model. Zo kan jij in één oogopslag de verschillende Solarwatt zonnepanelen prijzen met elkaar vergelijken. Hierbij staat Wp voor Wattpiek.

Kleine notitie: de kosten zijn afhankelijk van het exacte model en aanbieder en ook de installatiekosten. Bij een andere aanbieder van hetzelfde merk kan deze prijs dus iets hoger of lager uitvallen.

Aantal panelen

Solarwatt zonnepanelen Prijs

10 zonnepanelen, 2700 Wp

4.400 - 5.000 euro

14 zonnepanelen, 3780 Wp

5.700 - 6.300 euro

18 zonnepanelen, 4860 Wp

7.000 - 7.500 euro

24 zonnepanelen, 6480 Wp

8.400 - 9.000 euro

Zonnepanelen van het merk Solarwatt toch wat te duur? Bekijk dan deze alternatieve optie eens. Wij hebben namelijk ook een review geschreven over het zonnepanelenmerk REC.


Solarwatt afmetingen en kenmerken

Goed, wat maakt Solarwatt nu zo herkenbaar? Het is natuurlijk fijn om wat achtergrondinformatie te hebben over de meest belangrijke kenmerken en afmetingen van het merk. Daarom hebben wij onderstaand de belangrijkste kenmerken voor je op een rijtje gezet!

Afmetingen

Allereerst de afmetingen van de Solarwatt zonnepanelen. Erg belangrijk, omdat je aan de hand van de afmetingen kan bepalen hoeveel zonnepanelen je kwijt kan op je dak. De meest voorkomende afmetingen van deze zonnepanelen zijn 990 x 1680 mm en 1680 x 990 mm.

Vermogen

En dan het vermogen, iets wat naast de afmetingen ook zeker niet geheel onbelangrijk is. Het vermogen van een Solarwatt zonnepaneel ligt tussen de 160 Wp en 305 Wp. Dit is per paneel. Dit is natuurlijk een inschatting, en kan in jouw situatie weer net wat anders zijn.

Garantie

De garantie kan je zien als een soort indicatie over hoe lang het product dat je koopt ten minste mee moet gaan. Mocht er binnen deze gestelde garantietermijn dan iets niet goed blijken te zijn, kan je altijd terugvallen op deze zogenoemde garantie. Bij Solarwatt heb je een garantie van 30 jaar op zowel het product als het vermogen.

Celtype

Tot slot nog het celtype van de zonnepanelen. Het celtype is wat er in de zonnepanelen verwerkt zit dat zorgt voor o.a. het vermogen. De zonnepanelen van Solarwatt hebben Perc- zonnecellen.


Onze Solarwatt zonnepanelen ervaringen

Tot slot zullen wij zoals beloofd nog ingaan op de Solarwatt zonnepanelen ervaringen in deze review. De ervaringen van andere klanten / professionals van het bedrijf zijn een goede maatstaf om een inschatting te maken van de kwaliteit en betrouwbaarheid. 

Het bedrijf bestaat natuurlijk al meer dan 25 jaar, en deze ervaring is ook terug te zien in de kwaliteit van de zonnepanelen. Zo zijn alle inspecties die gedaan zijn door de Consumentenbond positief tot ‘zeer goed’ getest en beoordeeld. Dit komt onder andere door de zeer hoge garantie.

Daarnaast is de klantenservice makkelijk te bereiken en kan je met al je vragen terecht bij het bedrijf. Het wordt door de klanten omschreven als professionele en snelle service. Ook beweren meerdere bronnen dat het rendement en de opbrengst zeer positief zijn.

Toch nog helemaal niet overtuigd van de zonnepanelen van het merk Solarwatt? Bekijk dan ons uitgebreide artikel eens over de beste zonnepanelen van dit moment.


Andere bekeken ook

>