fbpx

Vergelijk offertes en bespaar!

Nooit waren zonnepanelen zo goedkoop als nu, dit is het moment voor zonnepanelen! 

✔100% vrijblijvend ✔Bespaar tot 30% ✔ 60 seconden

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Merken
 • /
 • Suntech Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Suntech Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Nadat je de stap hebt genomen om zelf energie op te wekken door middel van zonnepanelen is het nu de keuze om voor het juiste merk te kiezen. Wellicht zijn Suntech zonnepanelen wel de juiste keuze voor jou. In deze review gaan we in op de prijs, kosten van installatie, de opbrengst en al jouw andere vragen.


Over Suntech

Suntech is een speler die zijn sporen wel verdiend heeft in de wereld van zonnepanelen. Het is al sinds begin van deze eeuw actief, toen zonnepanelen nog veel minder ontwikkeld waren als nu het geval is.


Ondanks dat het bedrijf jaren geleden in eerste instantie failliet werd verklaard, is het nu een van de gevestigde zonnepanelen merken. Het is dan ook niet voor niets dat Suntech zonnepanelen levert over de hele wereld.

De panelen zelf worden in China gemaakt. Dit zegt overigens niet over de kwaliteit van zonnepanelen. China is het land waar zowel de beste als de slechtste zonnepanelen worden geproduceerd. Suntech wordt beoordeeld als A-merk.


Zonnepanelen van deze fabrikant worden dan ook ingedeeld in de beste categorie: Tier 1.

Suntech zonnepanelen gratis vergelijken? Vraag vrijblijvende offertes op!

 • Wil jij de beste prijs voor je zonnepanelen?
 • Wil je panelen met het hoogste vermogen?
 • Wil je jouw investering zo snel mogelijk terugverdiend hebben?
 • Wil je de beste prijs / kwaliteit zonnepanelen?

Vul je wensen en gegevens in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 4 verschillende offertes van zonnepanelen installateurs.


Suntech zonnepanelen Prijs

Voordat we dieper ingaan op de algemene kenmerken van Suntech, hebben we de kosten op een rijtje gezet. De Suntech zonnepanelen prijzen zijn rond de € 125 - € 170 per paneel. De precieze Suntech zonnepanelen prijs is afhankelijk van welk model je kiest, bij welke partij je dit aanschaft en de kosten van installatie. Deze zijn hier namelijk niet in verwerkt.

Suntech heeft zonnepanelen met verschillende vermogens. Deze beginnen bij een Wattpiek vermogen van 245 Wp en lopen op tot wel 325 Wp. Deze zijn onder te verdelen in 4 verschillende series;

Ultra S series - Rendement tot 20,9%
Ultra V series - Rendement tot 21,3%
Ultra X series - Rendement tot 21,6%
HiSpec series - Rendement onbekend

Niet helemaal de soort zonnepanelen waarnaar je op zoek bent? Dan kan onze pagina over de beste zonnepanelen van dit moment je misschien helpen.

Wat kosten Suntech zonnepanelen?
De kosten van Suntech zonnepanelen liggen tussen de € 125 - € 170 per paneel.

suntech prijzen zonnepaneelcentrum

Suntech prijzen - grafiek van de gemiddelde kosten

Wil je precies welke zonnepanelen het meest opleveren en die je het snelst hebt terugverdiend in jouw situatie? Laat je vrijblijvend adviseren door een specialist en ontvang 4 offertes.

 • Gratis
 • Binnen 24 uur
 • Geen verplichtingen

Suntech zonnepanelen afmetingen en kenmerken

Uiteraard gaan we in deze Suntech zonnepanelen review in op de verschillende kenmerken van dit merk. Als informatie verandert zullen wij dit zo snel mogelijk aanpassen.

Afmetingen

De Suntech zonnepanelen afmetingen bedragen 164 centimeter lang bij 99,2 centimeter breed. Er zijn ook modellen die langer zijn. Deze zijn 195,6 centimeter in de lengte bij 99,2 centimeter in de breedte.

Vermogen

Deze fabrikant produceert zonnepanelen met een vermogen van 245 Wp tot maximaal 325 Wp. Wellicht denk je dat meer vermogen altijd de beste keuze is. Dit is echter niet het geval. Je wil kiezen voor de beste zonnepanelen over de hele breedte, qua vermogen, efficiëntie, prijs en terugverdientijd. Laat je bij twijfel vrijblijvend adviseren door een van onze specialisten.

Garantie

Zonnepanelen van Suntech komen met 2 soorten garanties. Zo krijg je op elk paneel 25 jaar vermogensgarantie. Hierbij garanderen ze dat jouw zonnepanelen 25 jaar na aanschaf nog steeds een bepaalde minimum hoeveelheid stroom opleveren.

Daarnaast geeft de producent ook nog 15 jaar productgarantie. Dit houdt in dat je 15 jaar lang recht hebt op een nieuw product of reparatie wanneer een product of onderdeel niet goed (meer) functioneert in verband met een fout die buiten jouw verantwoordelijkheid ligt.

Let op; zonnepanelen zullen altijd iets minder efficiënt worden na verloop van tijd. Dat is bij elk merk en elk soort paneel het geval.

Celtype

Er zijn zowel monokristallijne zonnepanelen en polykristallijne zonnepanelen. De reden dat mensen steeds vaker voor poly kiezen is vanwege het uiterlijk van dit type paneel.

Ervaringen met zonnepanelen van Suntech

Omdat zonnepanelen verschillende prestaties onder verschillende omstandigheden kunnen neerzetten geven we geen scores. Wel kijken we naar de kenmerken, het vermogen en de service.

Suntech zonnepanelen zijn betrouwbaar en doen wat ze beloven. Of dit merk goed is voor jouw situatie ligt aan de oppervlakte van je dak en het aantal zonuren. Onze specialisten kunnen je hierin adviseren.

Vul jouw wensen in en ontvang binnen 24 uur tot vier verschillende offertes van zonnepanelen installateurs.

Een andere goede optie op het gebied van zonnepanelen, zijn de zonnepanelen van het merk Sharp. Bekijk hier onze eerlijke mening over dit zonnepanelen merk!


Andere bekeken ook

>