Zonnepanelen iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut of zonnepanelen interessant zijn voor jou met onze gratis check!

✔ Gratis & Vrijblijvend

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Merken
  • /
  • Supersola Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Supersola Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Onze SuperSola Ervaringen

Super Sola plug & play zonnepanelen

Supersola Review

SuperSola panelen zijn minder efficiënt dan traditionele panelen en kunnen per groep in de meterkast slechts een beperkt aantal panelen ondersteunen. Daarnaast ligt de aanschafprijs van deze panelen hoger dan bij reguliere zonnepanelen, waardoor de terugverdientijd langer kan zijn. De initiële kosten zijn aanzienlijk, vooral als je meerdere panelen wilt installeren.

Kortom, in de meeste gevallen ben je goedkoper en beter af met traditionele zonnepanelen.

Hulp nodig? Klik op de knop hieronder en ontvang gratis en vrijblijvend zonnepanelen advies. 

Zonnepanelen met een stekker zijn de afgelopen tijd razend populair geworden in Nederland. Een van de bekendste producenten van dit type zonnepaneel is SuperSola. 

We krijgen op onze redactie haast dagelijks veel vragen omtrent deze plug-en-play systemen en dus besloten we een uitgebreid artikel te schrijven over de zonnepanelen van Supersola. 

In deze Supersola review vertellen wij je alles wat je moet weten. Hoe makkelijk is de installatie? Weegt de opbrengst op tegen de investering, of zijn 'normale' zonnepanelen toch wel een stuk beter? Kortom, lees gauw verder!


Over Supersola

SuperSola is een Nederlands bedrijf dat zich richt op het toegankelijk maken van zonne-energie door middel van eenvoudig te installeren, plug-and-play zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2017 door Julius Smith, Joren de Goede en Tom White. SuperSola heeft zijn hoofdkantoor in Den Haag en heeft momenteel een klein team van zeven medewerkers.

Supersola Review

Sinds de oprichting heeft SuperSola aanzienlijke stappen gezet in de zonne-energiemarkt. Het bedrijf heeft verschillende investeringsrondes doorlopen en heeft financiering ontvangen van onder andere ROM InWest, TechFund One, EIT InnoEnergy, EIT Climate-KIC, en YES!Delft. Dankzij deze investeringen heeft SuperSola zijn productportfolio kunnen ontwikkelen en zijn marktaanwezigheid kunnen uitbreiden.

SuperSola biedt met name plug-and-play zonnepanelen aan, die zijn ontworpen voor eenvoudig gebruik en installatie zonder professionele hulp. Deze zonnepanelen zijn ideaal voor huurders en mensen die op zoek zijn naar een flexibele oplossing voor hun energiebehoeften.


Waarom kiezen voor zonnepanelen van Supersola?

Wat zijn de voordelen van Supersola en wat zijn juist de nadelen van zonnepanelen met stekker? We hebben de belangrijkste plus- en minpunten in deze Supersola zonnepanelen review op een rijtje gezet.


Daarna gaan we dieper in op de kosten, de opbrengsten en de afmetingen.

Voordelen
  • Geschikt voor ieder plat dak
  • Je kunt ze simpel zelf installeren, geen monteur voor nodig
Nadelen
  • De initiële aanschafkosten per paneel zijn hoger dan die van traditionele zonnepanelen
  • De panelen zijn vooral geschikt voor kleinere installaties en minder geschikt voor grote energiebehoeften vanwege de beperkingen in het aantal panelen dat per groep in de meterkast kan worden aangesloten
  • Vooral geschikt als bijstroom. Bij meer dan 3 panelen heb je ook een aparte stroomgroep nodig
  • De panelen zijn groot en zwaar, wat de installatie op hogere daken moeilijker maakt

Zoals je merkt zitten er voor- en nadelen aan vast aan Supersola. Wanneer het niet nodig is om in de gehele energiebehoefte te voorzien zijn plug & play zonnepanelen ideaal.

Je hebt geen ingewikkeld legplan nodig, dure omvormer of een installateur. Gewoon de stekker in het stopcontact en gaan! Toch niet helemaal geschikt voor bij jou thuis? Bekijk dan eens de andere goede zonnepaneel merken van dit moment.


Supersola kosten en terugverdientijd

De kosten van Supersola zonnepanelen zijn iets duurder dan andere merken of alternatieven. We vergelijken hieronder de kosten tussen Supersola en andere merken zonnepanelen met stekker. 

Naam

Aantal panelen

Vermogen

Opbrengst p/j

Prijs

Supersola Advanced

supersola advanced

1 stuk

370 Wp

€ 126,75,- / 325 kWh

€ 699,-

Als je puur kijkt naar de verhouding tussen opbrengst, terugverdientijd en prijs, dan is Supersola iets duurder dan gemiddeld. Dit is niet heel erg, aangezien de kwaliteit voor zich spreekt (we behandelen hieronder de Supersola zonnepanelen ervaringen van andere klanten). 

Bij reguliere zonnepanelen hebben we het vaak over Tier 1 zonnepanelen. Dit zijn panelen van A-merken die voldoen aan de beste kwaliteit en garantievoorwaarden. In de plug en play categorie is Supersola absoluut een A-merk.

Specificaties Super Sola zonnepanelen

supersola advanced

Supersola Advanced

Met de Supersola Advanced gebruik je de opgewekte stroom direct voor eigen gebruik, of je levert het weer terug aan je elektriciteitsnet (waar je uiteraard voor betaald wordt). Dit is een monokristallijn zonnepaneel met in totaal 120 zonnecellen.


Het maximale vermogen is 310 Wp waarmee je in totaal 264 kWh per jaar kunt opwekken.  Je kunt deze gemakkelijk zelf installeren. Houdt er wel rekening mee dat het paneel erg zwaar weegt en je dit moeilijk in je eentje kunt tillen.


Afmeting: 182 cm (b) x 110 cm (l) x 46 cm (h)
Garantie: 5 jaar
Vermogen: 370 Wp
Opbrengst: 265 kWh
Soort zonnepaneel: monokristal

Supersola zonnepanelen afmetingen

Een paneel van Supersola is relatief groot, de afmetingen zijn alweer heel anders dan bijvoorbeeld de zonnepanelen van Coolblue. Daarom is het ook altijd goed om vooraf te weten waar je het zonnepaneel gaat plaatsen. Zorg dat er voldoende ruimte is. Je kunt zonnepanelen op stopcontact enkel plaatsen op een plat dak.

Het paneel is 182 centimeter lang bij 110 centimeter breed. Ingevouwen zijn de panelen 12 centimeter dik terwijl dit uiteindelijk 46 centimeter is wanneer je het paneel volledig hebt uitgevouwen.

Wanneer je meer dan 3 Supersola zonnepanelen wil combineren moet je deze koppelen aan een aparte stroomgroep. 

Wil je vakkundig advies krijgen over het opwekken van je eigen stroom? Onze installatie partners kunnen je helpen met het uitrekenen hoeveel panelen je nodig hebt en hoeveel er op je dak passen.

afmetingen

Bovenstaande afmetingen zijn van het verouderde model. De nieuwe panelen zijn 182 bij 110 centimeter.


Hoe zit het met de opbrengst?

Gemiddeld gezien levert één paneel 325 kWh op per jaar. Dit is op basis van de gemiddelden in Nederland. 264 kWh staat in uitgaande van de huidige energieprijs gelijk aan ongeveer 126,5 euro. De precieze opbrengst is wel afhankelijk van nog een aantal factoren. 

De volgende factoren kunnen van invloed zijn op de opgewekte stroom van je zonnepanelen:

  • Hoeveelheid panelen
  • Aantal zon/schaduw uren
  • Het type omvormer (bij zonnepanelen op stekker zit deze ingebouwd in het paneel)
  • Het type/soort paneel

Aantal panelen

Deze spreekt voor zich, hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe meer energie je kunt opwekken. Hier zit in principe geen limiet aan behalve dat je er wel de ruimte voor moet hebben (oppervlakte van het dak). Sommige mensen laten zelfs zonnepanelen in de tuin plaatsen.

Aantal zon / schaduw uren

Elk uur dat de schaduw de zon blokkeert kan er geen of minder stroom worden opgewekt. Een installateur houdt hier altijd rekening mee en je mag er dus vanuit gaan dat hij of zij een goede berekening maakt.

Type / soort paneel

Tot slot nog het soort paneel. Een monokristallijn zonnepaneel heeft niet hetzelfde rendement als een polykristallijn paneel. Zowel mono- als poly zonnepanelen hebben voordelen en nadelen. Laat onze vakmensen je dan ook vrijblijvend adviseren!

Garantie! Wanneer je panelen koopt bij een betrouwbare webwinkel heb je standaard 5 jaar productgarantie. 


Supersola zonnepanelen ervaringen

Deze Supersola zonnepanelen review zou niet compleet zijn zonder in te aan op de Supersola ervaringen. Deze zijn overwegend positief.

We lichten er een aantal uit en geven je aan wat de scores zijn op verschillende review-platformen.

Prima...
"Vorig jaar gekocht en nog steeds naar volle tevredenheid. Installatie was zelfs voor iemand met twee linkerhanden niet heel moeilijk. Helaas was er iets kapot gegaan na die hele grote storm dit jaar. Snel een mailtje gestuurd en het paneel werd binnen 2 weken gratis gerepareerd!"

Bert

Erg goed maar lange levertijd
"Levertijd was 30 dagen volgens de website maar het heeft al met al bijna 9 weken geduurd. Heb wel begrepen dat alle zonnepanelen merken hier last van hebben dus het is helaas niet anders."

Ger van Os

Mooi en efficient
"Gebruik 2 panelen voor in de tuin. Installatie vond ik zelf moeilijker dan ik dacht maar is toch zonder extra hulp gelukt. Heb ze nog niet heel lang dus kan er nog niet heel veel over zeggen behalve dat alles goed lijkt te werken"

Bert

Wil jij goeie kwaliteit en profiteren van de uitstekende Supersola terugverdientijd? We checken dagelijks waar de prijs het goedkoopst is. Klik op de knop om te profiteren!


Conclusie

Na onze uitgebreide review van de Supersola zonnepanelen is het duidelijk dat deze plug-and-play oplossingen enkele aantrekkelijke voordelen bieden.

Ze zijn zeer eenvoudig te installeren, waardoor je geen professionele hulp nodig hebt, en ze kunnen flexibel worden geplaatst op elke platte ondergrond, zoals een schuur of een klein plat dak. Dit maakt ze geschikt voor huurders en mensen die snel en zonder gedoe zonne-energie willen opwekken.

Toch zijn er ook enkele belangrijke nadelen verbonden aan de Supersola zonnepanelen die je in overweging moet nemen. Hoewel ze gemiddeld zo'n 13% op je elektriciteitsrekening kunnen besparen, zijn ze voornamelijk geschikt voor bijstroom. Zodra je meer dan drie panelen wilt installeren, heb je een aparte stroomgroep nodig, wat extra kosten en complexiteit met zich meebrengt.

Bovendien zijn de initiële aanschafkosten per watt hoger dan bij traditionele zonnepanelen, wat de terugverdientijd verlengt. Ook zijn de panelen groot en zwaar, wat de installatie op hoge daken of zonder hulp een stuk moeilijker maakt.

Kortom, in veel gevallen ben je beter af met traditionele zonnepanelen. Hulp nodig hierbij? Klik op de knop hieronder en ontvang gratis en vrijblijvend zonnepanelen advies. 


Andere bekeken ook

>