fbpx

Vergelijk offertes en bespaar!

Nooit waren zonnepanelen zo goedkoop als nu, dit is het moment voor zonnepanelen! 

✔100% vrijblijvend ✔Bespaar tot 30% ✔ 60 seconden

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Merken
 • /
 • Supersola Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Supersola Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Supersola zonnepanelen zijn makkelijk te installeren dankzij het zogeheten plug en play systeem. Wij vertellen je alles wat je moet weten. Hoe makkelijk is de installatie? Weegt de opbrengst op tegen de investering, of zijn 'normale' zonnepanelen toch wel een stuk beter?

Je leest het allemaal in onze Supersola zonnepanelen review. Mocht je daarna nog vragen hebben, kun je altijd terecht bij het team van Zonnepaneel Centrum.

Supersola
in het kort

supersola advanced

In de categorie zonnepanelen met stekker is Supersola een bekende speler.

De kwaliteit is prima in orde en de panelen brengen op wat er beloofd wordt. Je kunt ze zelf plaatsen en de zonnepanelen werken simpel door de stekker in het stopcontact te stoppen.

De terugverdientijd is bij dit paneel 3 jaar, wat erg kort is. Bovendien bespaar je maandelijks gemiddeld 13% op je energiekosten. 

Met reguliere zonnepanelen zijn efficiënter, maar lang niet zo gemakkelijk als de Supersola zonnepanelen


Waarom kiezen voor zonnepanelen van Supersola?

Wat zijn de voordelen van Supersola en wat zijn juist de nadelen? We hebben de belangrijkste plus- en minpunten in deze Supersola zonnepanelen review op een rijtje gezet. Daarna gaan we dieper in op de kosten, de opbrengsten en de afmetingen.

Voordelen
 • Geschikt voor ieder plat dak
 • Je kunt ze simpel zelf installeren, geen monteur voor nodig
 • Makkelijk uit te breiden met meerdere panelen 
 • Makkelijk mee te nemen bij een verhuizing
 • 5 jaar garantie
Nadelen
 • Vooral geschikt als bijstroom. Bij meer dan 3 panelen heb je ook een aparte stroomgroep nodig
 • Erg grote panelen

Zoals je merkt zitten er voor- en nadelen aan vast aan Supersola. Wanneer het niet nodig is om in de gehele energiebehoefte te voorzien zijn plug & play zonnepanelen ideaal. Je hebt geen ingewikkeld legplan nodig, dure omvormer of een installateur. Gewoon de stekker in het stopcontact en gaan! Toch niet helemaal geschikt voor bij jou thuis? Bekijk dan eens de andere goede zonnepaneel merken van dit moment.


Supersola kosten en terugverdientijd

De kosten van Supersola zonnepanelen zijn iets duurder dan andere merken of alternatieven. We vergelijken hieronder de kosten tussen Supersola en andere merken zonnepanelen met stekker. 

Naam

Aantal panelen

Vermogen

Opbrengst p/j

Prijs

Supersola Advanced

supersola advanced

1 stuk

370 Wp

€ 126,75,- / 325 kWh

€ 699,-

> Bekijk de beste prijs

Als je puur kijkt naar de verhouding tussen opbrengst, terugverdientijd en prijs, dan is Supersola iets duurder dan gemiddeld. Dit is niet heel erg, aangezien de kwaliteit voor zich spreekt (we behandelen hieronder de Supersola zonnepanelen ervaringen van andere klanten). 

Bij reguliere zonnepanelen hebben we het vaak over Tier 1 zonnepanelen. Dit zijn panelen van A-merken die voldoen aan de beste kwaliteit en garantievoorwaarden. In de plug en play categorie is Supersola absoluut een A-merk.

Wil jij goeie kwaliteit en profiteren van de uitstekende Supersola terugverdientijd? We checken dagelijks waar de prijs het goedkoopst is. Klik op de knop om te profiteren!

Specs

supersola advanced

Supersola Advanced

Met de Supersola Advanced gebruik je de opgewekte stroom direct voor eigen gebruik, of je levert het weer terug aan je elektriciteitsnet (waar je uiteraard voor betaald wordt). Dit is een monokristallijn zonnepaneel met in totaal 120 zonnecellen.

Het maximale vermogen is 310 Wp waarmee je in totaal 264 kWh per jaar kunt opwekken.  Je kunt deze gemakkelijk zelf installeren. Houdt er wel rekening mee dat het paneel erg zwaar weegt en je dit moeilijk in je eentje kunt tillen.

Afmeting: 182 cm (b) x 110 cm (l) x 46 cm (h)
Garantie: 5 jaar
Vermogen: 370 Wp
Opbrengst: 265 kWh
Soort zonnepaneel: monokristal

Supersola zonnepanelen afmetingen

Een paneel van Supersola is relatief groot, de afmetingen zijn alweer heel anders dan bijvoorbeeld de zonnepanelen van Coolblue. Daarom is het ook altijd goed om vooraf te weten waar je het zonnepaneel gaat plaatsen. Zorg dat er voldoende ruimte is. Je kunt zonnepanelen op stopcontact enkel plaatsen op een plat dak.

Het paneel is 182 centimeter lang bij 110 centimeter breed. Ingevouwen zijn de panelen 12 centimeter dik terwijl dit uiteindelijk 46 centimeter is wanneer je het paneel volledig hebt uitgevouwen.

Wanneer je meer dan 3 Supersola zonnepanelen wil combineren moet je deze koppelen aan een aparte stroomgroep. 

Wil je vakkundig advies krijgen over het opwekken van je eigen stroom? Onze installatie partners kunnen je helpen met het uitrekenen hoeveel panelen je nodig hebt en hoeveel er op je dak passen.

afmetingen

Bovenstaande afmetingen zijn van het verouderde model. De nieuwe panelen zijn 182 bij 110 centimeter.


Hoe zit het met de opbrengst?

Gemiddeld gezien levert één paneel 325 kWh op per jaar. Dit is op basis van de gemiddelden in Nederland. 264 kWh staat in uitgaande van de huidige energieprijs gelijk aan ongeveer 126,5 euro. De precieze opbrengst is wel afhankelijk van nog een aantal factoren. 

De volgende factoren kunnen van invloed zijn op de opgewekte stroom van je zonnepanelen:

 • hoeveelheid panelen
 • aantal zon/schaduw uren
 • het type omvormer (bij zonnepanelen op stekker zit deze ingebouwd in het paneel)
 • het type/soort paneel

Aantal panelen

Deze spreekt voor zich, hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe meer energie je kunt opwekken. Hier zit in principe geen limiet aan behalve dat je er wel de ruimte voor moet hebben (oppervlakte van het dak). Sommige mensen laten zelfs zonnepanelen in de tuin plaatsen.

Aantal zon / schaduw uren

Elk uur dat de schaduw de zon blokkeert kan er geen of minder stroom worden opgewekt. Een installateur houdt hier altijd rekening mee en je mag er dus vanuit gaan dat hij of zij een goede berekening maakt.

Type / soort paneel

Tot slot nog het soort paneel. Een monokristallijn zonnepaneel heeft niet hetzelfde rendement als een polykristallijn paneel. Zowel mono- als poly zonnepanelen hebben voordelen en nadelen. Laat onze vakmensen je dan ook vrijblijvend adviseren!

Garantie! Wanneer je panelen koopt bij een betrouwbare webwinkel heb je standaard 5 jaar productgarantie. 


Supersola zonnepanelen ervaringen

Deze Supersola zonnepanelen review zou niet compleet zijn zonder in te aan op de Supersola ervaringen. Deze zijn overwegend positief. We lichten er een aantal uit en geven je aan wat de scores zijn op verschillende review-platformen.

Trustpilot

Google

Prima...
"Vorig jaar gekocht en nog steeds naar volle tevredenheid. Installatie was zelfs voor iemand met twee linkerhanden niet heel moeilijk. Helaas was er iets kapot gegaan na die hele grote storm dit jaar. Snel een mailtje gestuurd en het paneel werd binnen 2 weken gratis gerepareerd!"

Bert

Erg goed maar lange levertijd
"Levertijd was 30 dagen volgens de website maar het heeft al met al bijna 9 weken geduurd. Heb wel begrepen dat alle zonnepanelen merken hier last van hebben dus het is helaas niet anders."

Ger van Os

Mooi en efficient
"Gebruik 2 panelen voor in de tuin. Installatie vond ik zelf moeilijker dan ik dacht maar is toch zonder extra hulp gelukt. Heb ze nog niet heel lang dus kan er nog niet heel veel over zeggen behalve dat alles goed lijkt te werken"

Bert

Wil jij goeie kwaliteit en profiteren van de uitstekende Supersola terugverdientijd? We checken dagelijks waar de prijs het goedkoopst is. Klik op de knop om te profiteren!Andere bekeken ook

>