fbpx

Vergelijk offertes en bespaar!

Nooit waren zonnepanelen zo goedkoop als nu, dit is het moment voor zonnepanelen! 

✔100% vrijblijvend ✔Bespaar tot 30% ✔ 60 seconden

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Merken
 • /
 • Trina Solar Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Trina Solar Zonnepanelen Review: Kosten, Ervaringen en Opbrengst

Wanneer je je huis wil verduurzamen en graag meer ‘groen’ wil zijn, heb je genoeg manieren om dat te doen. Hierbij is één van de meest bekendste manieren om te verduurzamen én te besparen de bekende zonnepanelen!

Maar welke panelen zijn voor jou het meest geschikt? In dit artikel gaan wij je dan ook alles vertellen wat je moet weten over Trina Solar zonnepanelen. Wist je bijvoorbeeld dat de Trina Solar zonnepanelen als 2e beste zonnepaneel uit onze beste zonnepanelen test is gekomen? 

We gaan we uiteraard ook kijken naar de Trina Solar zonnepanelen prijs, kenmerken, kosten rondom installatie en de ervaringen van consumenten. Zo weet jij aan het eind van dit artikel direct of de zonnepanelen van dit merk iets voor jou zijn!

Trina Solar zonnepanelen gratis vergelijken? Vraag vrijblijvende offertes op!

 • Wil jij de beste prijs voor je zonnepanelen?
 • Wil je panelen met het hoogste vermogen?
 • Wil je jouw investering zo snel mogelijk terugverdiend hebben?
 • Wil je de beste prijs-kwaliteit zonnepanelen?

Vul je wensen en gegevens in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 4 verschillende offertes van zonnepanelen installateurs.


Trina Solar zonnepanelen Prijzen

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk de Trina Solar zonnepanelen prijs. Nederlanders gaan graag (en terecht) zuinig om met hun geld, en zonnepanelen kunnen dan een beste investering zijn.

De kosten voor Trina Solar zonnepanelen ligt tussen de 120 en 155 euro per stuk. 

Dit heeft uiteraard te maken met het precieze model, de aanbieder en de installatiekosten. Bij de ene aanbieder betaal je een hogere prijs dan bij de ander.

Daarnaast hebben zonnepanelen vaak ook verschillende vermogens zoals 300 wp en 400 wp. Wij kunnen ons voorstellen dat dit misschien wat verwarrend is. Daarom hebben wij hieronder nog even een tabel gemaakt met daarin de soort zonnepaneel en de prijs per stuk van Trina Solar.

Zonnepanelen

Vermogen

Trina Solar prijs (incl BTW)

Trina Solar 325 Wp full black

325 Wattpiek

110 - 130 euro

Trina Solar 375 Wp mono black

375 Wattpiek

120 - 130 euro

Trina Solar 400 Wp black white

400 Wattpiek

150 - 165 euro

Trina Solar 385 Wp all black

385 Wattpiek

140 - 160 euro

Trina Solar 390 Wp all black

390 Wattpiek

140 - 160 euro


Over Trina Solar

Laten we even een stapje terug zetten en het merk Trina Solar nader toelichten. Trina Solar is opgericht in 1997 in China. Sindsdien produceren, verkopen en onderzoeken ze ontwikkelingen op het gebied van pv-producten. 


Pv-producten zijn eigenlijk zonnepanelen! Door deze jarenlange ervaring weten ze ook precies hoe ze dit het beste kunnen doen. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf ook slimme micro-grid en multi-energie complementaire systemen en energie cloud-platform operaties.


Ze zijn dus van meerdere markten thuis! En naast dat je zonnepanelen kan aanschaffen kan je ook bijvoorbeeld laadpalen kopen bij het bedrijf. En nog een leuk feitje: het hoofdkantoor van het bedrijf zit gevestigd in Yiwu, China!


Tevens scoort het bedrijf bijna 3,5 uit de 5 sterren op Trustpilot. Dit is een zeer goede bron om een inschatting te maken van de kwaliteit van het merk. Eerdere klanten geven hier namelijk hun mening. Het bedrijf telt tegenwoordig meer dan 20 kantoren over de hele wereld en een slordige 14.000 werknemers.


Trina Solar zonnepanelen - Kenmerken

Als het goed is heb je nu een redelijk beeld van de Trina Solar zonnepanelen prijs en ook van de voorgeschiedenis van het merk. Dat betekent ook direct dat we nu zijn toegekomen aan de kenmerken van de Trina Solar zonnepanelen. 

Om het voor jou zo overzichtelijk mogelijk te houden hebben we onderstaand de verschillende kenmerken op een rijtje gezet. Zo weet jij precies of de zonnepanelen goed bij jou passen!

Afmetingen

Wat de afmetingen zijn van de zonnepanelen heeft onder andere te maken met het aantal zonnecellen in het paneel. Hieronder hebben we de meest voorkomende afmetingen op een rijtje gezet inclusief het aantal zonnecellen.

Aantal zonnecellen

Breedte zonnepaneel

Lengte zonnepaneel

110

238,4 centimeter

109,6 centimer

120

217,2 centimeter

103,3 centimeter

132

238,4 centimeter

103,3 centimeter

Vermogen

Het vermogen van de Trina Solar zonnepanelen kan dus erg uiteen lopen, is gebleken uit de eerdere tabel in dit artikel. Het vermogen van de zonnepanelen varieert tussen de 325 en 400 Wp. Hoeveel vermogen jij in je zonnepanelen wil kan je dus zelf (deels) bepalen.

Garantie

Ook niet geheel onbelangrijk is de garantie van de zonnepanelen. Je wil immers geruime tijd met je Trina Solar zonnepanelen vooruit kunnen en ook zo lang mogelijk van de voordelen kunnen genieten. De garantie op de zonnepanelen is 25 jaar, en dat is ook direct de gemiddelde levensduur van een zonnepaneel.

Celtype

Zonnepanelen hebben een bepaald celtype. Vaak is hierbij polykristallijn of monokristallijn gebruikt. Het celtype van de Trina Solar zonnepanelen is monokristallijn.


Onze Trina Solar zonnepanelen ervaringen

Wij willen deze Trina Solar zonnepanelen review graag afsluiten met de ervaringen over de zonnepanelen. Want de Trina Solar zonnepanelen ervaring is namelijk een zeer goede maatstaf om een inschatting te maken van de kwaliteit van de panelen.

Hiervoor hebben we gekeken naar onze eigen ervaringen met het merk en de ervaring van eerdere klanten van Trina Solar.

Wanneer je kijkt naar de verhouding tussen kwaliteit en vermogen scoren de zonnepanelen van het merk vrij goed. Ondanks dat het bedrijf van Chinese origine is, zie je steeds meer zonnepanelen opduiken in Europese landen.

Daarnaast heb je een redelijk hoog rendement met deze panelen tegen een relatief lage prijs in verhouding tot andere Europese zonnepanelen. Dit zorgt ervoor dat wij vrij positief zijn over de zonnepanelen van dit merk en ze ook zeker aanraden. 

Misschien ook interessant: Dit is onze eigen mening over de Longi Solar zonnepanelen!


Andere bekeken ook

>