fbpx

Vergelijk offertes en bespaar!

Nooit waren zonnepanelen zo goedkoop als nu, dit is het moment voor zonnepanelen! 

✔100% vrijblijvend ✔Bespaar tot 30% ✔ 60 seconden

Zonnepanelen zonder investering: verstandig of niet?

Zonnepanelen zonder investering: is dat verstandig? De afgelopen jaren zijn zonnepanelen ontzettend toegenomen in populariteit.

Alleen al in het afgelopen jaar groeide de Nederlandse zonnesector met 41%. Concreet betekent dit dat er momenteel meer dan 1 miljoen huizen zijn die zonnepanelen op hun dak hebben liggen. (1)

Toch zijn er nog heel veel mensen die ook graag zonnepanelen zouden willen echter missen ze de financiële middelen. Om deze reden wordt het steeds populairder om zonnepanelen zonder investering aan te schaffen.

Maar hoe werkt dit precies en is het verstandig om dit te doen? In dit artikel gaan we antwoord geven op deze vragen.

Kan je zonnepanelen laten plaatsen zonder te investeren?

Ja, tegenwoordig is het mogelijk om zonnepanelen te laten plaatsen zonder hiervoor een gigantisch bedrag te investeren. Zo kun je tegenwoordig zonnepanelen huren of leasen. Hierbij betaal je alleen een maandelijks bedrag en dus niet een eenmalige investering van een paar duizend euro.

Bereken hoeveel jij kunt besparen met Zonnepanelen:

  • Bespaar gemiddeld € 1.400 per jaar
  • Terugverdientijd van gem. 3 jaar
  • Binnen 4 weken geïnstalleerd

Wat zijn de voor- en nadelen van zonnepanelen zonder investering?

Wil jij zonnepanelen aanschaffen zonder grote investering te doen? Dan kan het leasen of huren van de zonnepanelen een interessante optie voor je zijn. Uiteraard is het altijd verstandig om hier zonnepanelen offertes voor aan te vragen.

Toch is het altijd goed om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. In onderstaand overzicht delen we de belangrijkste voor - en nadelen met je. 

Voordelen
  • Geen investering nodig: Dit is voor vele huishoudens waarschijnlijk het belangrijkste voordeel, je hoeft namelijk geen investering vooraf te doen. 
  • Geen zorgen over installatie: Wanneer je ervoor kiest om zonnepanelen te huren of leasen heb je geen omkijken naar het vinden van een geschikte installateur. De lease of huur partij heeft zelf namelijk vaak al vaste monteurs in dienst. 
  • Onderhoud inbegrepen: In veel gevallen is het onderhoud aan de zonnepanelen inbegrepen. 
  • Je panelen zijn verzekerd: Bij de meeste aanbieders worden de zonnepanelen direct verzekerd, hierdoor hoef je je niet druk te maken over eventuele schade. 
  • Reparaties: Ook reparaties komen vaak op kosten van de verhuur / lease partij.
  • Meteen rendement: Omdat je geen investering op voorhand hoeft te doen bouw je direct aan je zonnepanelen-rendement.
Nadelen
  • Maandelijkse kosten: Wanneer je de zonnepanelen zelf koopt, heb je geen maandelijkste kosten. Bij het huren van zonnepanelen is dit vanzelfsprekend wel zo.

Is zonnepanelen zonder investering verstandig?

Een zonnepaneel zonder investering kan een verstandige keuze zijn echter hangt dit sterk af van je persoonlijke situatie.

Net als bij elk product of dienst zitten er verschillende altijd voor- en nadelen aan het leasen of huren van zonnepanelen. Zo is het allereerst fijn dat je geen eenmalige investering hoeft te doen. Hierdoor houd je een hoop geld in je zak en kun je een mooie buffer maken.

Ook betaal je geen kosten om de zonnepanelen te laten plaatsen en ga je direct rendement maken wat je terug zult zien in je energierekening.

Een ander voordeel is dat de zonnepanelen verzekerd zijn tegen eventuele schade. Dit zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over reparaties et cetera.

Toch is het zo dat het leasen of huren van zonnepanelen vaak duurder is dan het kopen van zonnepanelen in een keer. Over je maandbedrag betaal je namelijk vaak rente. Deze rente zorgt ervoor dat de maandelijkse prijs hoger komt te liggen.


Wat past het beste bij mij situatie?

Zonnepanelen kopen kan tegenwoordig op verschillende manieren. Als jij een besparing wilt op je energierekening dan is het aanschaffen van panelen zeker interessant.

Benieuwd welke vorm van zonnepanelen of zonne-energie het beste bij jouw situatie past? Vul onderstaand formulier in en krijg direct antwoord op deze vraag. Wij brengen je namelijk in contact met 4 aanbieders van zonnepanelen en je ontvangt volledig gratis en vrijblijvend 4 offertes.Andere bekeken ook

>